2 din 3 bărbaţi chelesc pâna la vârsta de 60 ani, iar în 90% dintre cazuri este vorba de o cauză genetică. Mulţi dintre ei găsesc ca soluţie salvatoare implantul de păr. Cât de sigură poate fi o astfel de metodă, dar şi cât de costisitoare, explică medicul Panagiotis Vogiatzis pentru Gândul.

La bărbaţi, alopecia începe din partea de sus a capului şi din linia de demarcaţie a frunţii, în timp ce părţile laterale ale capului prezintă o mai mare rezistenţă.

„Principala cauză este cea genetică, însă există mai mulţi factori care contribuie la căderea părului: stresul, alimentaţia nesănătoasă, tulburările hormonale etc.”, subliniază medicul dermatolog Panagiotis Vogiatzis

Implantul de păr reprezintă o metodă care poate da rezultate în combaterea alopeciei. De multe ori, bărbaţii apelează la această procedură pentru a-şi îmbunătăţi imaginea şi a-şi recăpăta încrederea în sine.

„Astăzi, vechile proceduri de restaurare capilară (fâşiile de păr), care produceau cicatrici permanente, au fost înlocuite cu metoda F.U.E. Noua tehnică nu necesită cusături, bisturiu sau grefe. Aceste instrumente nu traumatizează scalpul, nu produc răni, semne, aşa cum producea metoda stripurilor”, precizează dr. dermatolog Panagiotis Vogiatzis.

Implantul de păr se realizează cu anestezie locală şi nu este necesară internarea. Foliculii sunt prelevaţi unul câte unul din aria donatoare şi mai apoi implantaţi în zona cu probleme, fără bisturiu, incizii sau lacrimi.

„Implanterul respectă unghiul de creştere al firului de păr, astfel încât acesta să pară natural”, afirmă dr. dermatolog Panagiotis Vogiatzis.

După implant, pacientul îşi poate relua activităţile zilnice, dar trebuie folosească un şampon soft, de genul celor pentru copii.

„Înainte de operaţie, pacientul nu trebuie să ia aspirină, vitamine, iar în ziua intervenţiei să nu bea cafea. După procedeu, acesta trebuie să să spele zona în care a fost realizat implantul de două ori pe zi cu un şampon de copii, să stea două zile în casă şi să urmeze un tratament de patru zile cu antibiotice şi antinflamatoare”, spune specialistul.

Rezultatul final se vede după 9-10 luni de la realizarea implantului. Pentru o astfel de intervenţie, la care se implantează peste 4000 de fire de păr, bărbaţii sunt nevoiţi să scoată din buzunar peste 2000 de euro.

Articol preluat de pe site-ul Gandul.info