Implantul de par este o procedura tot mai cautata de persoanele care se confrunta de multi ani cu problema alopeciei sau care observa ca incep sa aiba probleme cu pierderea parului. Datorita faptului ca in societatea moderna accesul la informatie este la indemana pentru tot mai multi oameni, procedura implantului de par este tot mai frecvent solicitata de persoanele interesate sa-si recapete increderea de sine prin redobandirea podoabei capilare dorite.

Insa inainte de a lua decizia cu privire la urmarea tratamentului de implant de par, fiecare pacient trebuie sa cunoasca o serie de aspecte si sa urmeze o serie de pasi pentru a putea sa se bucure cu adevarat de rezultatele transplantului de par.

Cand apar semnele pierderii parului?

De cele mai multe ori pierderea parului debuteaza gradual inca de la varsta de 20-25 de ani. Cu alte cuvinte, in cele mai multe cazuri pacientul se confrunta cu pierderea treptata a parului si nu cu pierderea brusca a podoabei capilare. Inca din primii ani ai tineretii anumiti pacienti pot observa rarirea sau pierderea parului in anumite zone ale scalpului. Apogeul este atins in cele mai multe cazuri in jurul varstei de 40 de ani, atunci cand portiuni extinse ale scalpului se confrunta cu lipsa parului.

Primul pas al implantului de par este unul psihologic

Fiecare pacient care se confrunta cu problema alopeciei se confrunta cu diferite stari emotionale si psihologice provocate de aceasta situatie. Constientizarea si acceptarea problemei cauzate de chelie este primul pas in a lua decizia cu privire la cum poate fi rezolvata problema.

In implantul de par primul pas este unul psihologic prin faptul ca pacientul trebuie sa ia decizia de a se indrepta inspre o procedura chirurgicala estetica. Aici vorbim despre faptul ca pacientul trebuie sa fie constient de faptul ca implantul de par este solutia care poate rezolva anumite frustari, nemultumiri cu privire la aspectul scalpului, dar in acelasi timp presupune o interventie chirurgicala estetica.

Cand este recomandata procedura implantului de par

Chiar daca multe persoane se pot confrunta cu rarirea parului sau cu pierderea parului doar in anumite zone ale scalpului, trebuie punctat faptul ca operatia de transplant par este recomandata doar in situatia in care pierderea parului este ireversibila si portiuni intinse de scalp sunt afectate de caderea parului. Istoricul medical al pacientului este un alt element luat in calcul pentru aceasta procedura chirurgicala. Pe de alta parte, perioada din an cand poate fi efectuat implantul de par nu are importanta.

Rata de succes a transplantului de par

Odata cu imbunatatirea tehnicilor si a procedurilor in domeniul transplantului de par, rata de succes a acestei proceduri este tot mai mare. Folosirea metodei FUE (Extractia Unitatilor Foliculare) inseamna o solutie permanenta, cu efecte pe termen lung, in conditiile in care recuperarea este mult mai usoara si mai rapida, iar interventia nu presupune formarea vreunei cicatrici la nivelul scalpului. Mai mult, implantarea manuala prin aceasta tehnica garanteaza cresterea in unghi perfect a parului, tocmai pentru a avea un aspect natural.