Implantul de păr este o procedură cu importanţă majoră, din multiple motive. Costurile unei asemenea intervenţii pot părea copleşitoare pentru mulţi şi este de înţeles. Tocmai de aceea, atunci când decizi să investeşti într-o astfel de procedură pe care ai aşteptat-o ani de zile şi pentru care poate ai făcut şi economii, este bine să te informezi cât mai bine, să iei în calcul multiple aspecte. Pentru că o procedură efectuată greşit poate avea efecte negative majore. O dată vorbim despre o investiţie pierdută şi, cel mai grav, rădăcinile recoltate se vor pierde şi va fi extrem de grea intervenţia de reabilitare.
Trebuie să ştiţi că, dincolo de anumite informaţii şi declaraţii potrivit cărora implantul de păr ar avea şi o variantă non-chirurgicală, ei bine acesta este un mit. Transplantul de păr este exclusiv o metodă chirurgicală. Pornind de la acest aspect, este recomandat să aveţi în vedere următoarele chestiuni atunci când luaţi decizia unui implant de păr.

Am nevoie de un transplant de păr

Nimeni nu are “nevoie” de un implant de păr. Supravieţuirea poate avea loc şi fără această procedură. Însă dacă recăpătarea podoabei capilare este o dorinţă puternică de câţiva ani, legată de stima de sine, încredere, atractivitate, atunci de ce să nu întrebaţi un expert despre procedura de transplant de păr? Aţi putea descoperi că nu este nici atât de scumpă şi nici atât de greoaie precum v-o imaginaserăţi.

Cauza pierderii părului

Cauzele sunt multiple, pornind de la stres, alimentaţie, fumat. Însă cauza majoritară este alopecia ereditară, cunoscută în limbaj popular “chelie”. Intervenţia de transplant de păr este un tratament permenent pentru alopecia androgenică.

Vârsta

Este esenţial ca patternul de pierdere a părului să fie stabilit înainte de intervenţia de transplant de păr. De aceea, bărbaţii tineri, sub 25 de ani, care primesc iniţial tratament extern, au şi rezultate. Totodată, al doilea factor influenţat de vârsta pacientului este cum va fi afectată schema de implantare, designul de transplant. Pacientul va continua să îşi piardă părul non-transplantat dacă alopecia nu s-a încheiat. De aceea, recomandarea este ca pacientul să treacă de 25 de ani, chiar 30, pentru a avea rezultate excelente prin implant de păr.

Ce alternative am, până să ajung la transplant

Există tratamente medicale disponbile pentru căderea părului. Putem menţiona minoxidilul, serumurile regeneratoare şi supliementele alimentare care pot pe alocuri să întărească rădăcinile. Chiar şi aşa, tratamentul este eficient, dar nu permanent. Când este oprit, căderea părului se reia.

Costurile transplantului de păr

Procedura efectivă de implantare a foliculilor, prin FUE, adică recoltare folicul-cu-folicul, manual, este una complexă, efectuată de specialişti de un înalt profesionalism. Uneori, o astfel de intervenţie ar putea implica echipe de până la 15 specialişti, tehnicieni, medici şi asistente. Pentru acest nivel de expertiză , costurile nu sunt mici, dar nu imposibile. Având în vedere că procedura FUE este cea care asigură rezultate excelente, cu un control asupra unghiului de implantare şi adâncimii, costurile sunt complet justificate. Recomandarea este că, dacă preţul este cel care vă ghidează alegerea, cel mai bine ar fi să aşteptaţi până veţi putea economisi şi lua o decizie fără compromisuri de cost. Este o procedură pentru întreaga viaţă.