Părul tinde să cadă, mai frecvent, în schimbările de sezon. Dar, dacă observați că se întâmplă pe tot parcursul anului, poate este cauzată de anumite alimente.

Căderea părului este o problemă care afectează atât bărbații cât și femeile și nu ține cont de vârstă.

Deși, astăzi există multe tratamente pentru prevenire, trebuie să fiți conștienți de faptul că unele alimente pe care le consumați zilnic pot provoca căderea și deteriorarea părului.

O dietă săracă în nutrienți poate duce la pierderea a peste 100 de fire de păr zilnic. Apoi, sunt unele alimente care pot determina căderea părului:

Zahăr rafinat: îl găsim în prăjituri și orice alimente cu zahăr în exces. Aceasta determină scăderea hrănirii cu nutrienți a scalpului și foliculilor. Vom relua pe larg modul cum impactează zahărul creșterea firului de păr într-un articol viitor.

 

 

Prăjelile: consum ridicat de brânză, cârnați prăjiți, unt și alte alimente bogate în grăsimi pot face părul să arate gras și, de asemenea, determină o creștere a nivelului de testosteron, care poate crește riscul de alopecie.

Sare: abuzul de acest condiment vă face să rețineți lichide și, pe termen lung, de asemenea, dăunează unor organe. De asemenea, poate provoca căderea părului la scurt timp după consum.

Proteina animală: proteinele în exces duc la reducerea unei digerări corecte a acidului uric care se acumulează în sânge, ceea ce va cauza căderea părului.

Deși este adevărat că pierderea parului poate să apară, majoritar, din cauza stresului sau a factorilor ereditare, hrana are de asemenea multe de a face cu alopecia.

Alimente pe care ar trebui să le consumați pentru a vă hrăni părul

Ovăz, ouă și ficat: aceste alimente măresc aportul de biotină, care este foarte important pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Portocale, avocado și broccoli: ne permit să creștem acidul folic în corpul nostru, care intervine în multiplicarea celulelor și în crearea celulelor albe și roșii din sânge.

Carne, cereale integrale și nuci: ne furnizează vitamina B și ne împiedică să rupem ușor părul.

Fistic, linte: furnizează o cantitate mare de fier, care este esențială pentru bunăstarea părului.

Morcovi: buni pentru ochi și pot fi, de asemenea, folosiți pentru a controla pierderea părului. Conțin o cantitate bună de beta-caroten, un nutrient important care menține sănătatea părului.