Implantul de par este o procedura chirurgicala tot mai utilizata in randul persoanelor care se confrunta cu problema calvitiei. In acelasi timp, cu cat exista mai multa informatie, cu atat pacientii care aleg acest tratament estetic sunt constienti de faptul ca urmeaza sa beneficieze de servicii profesionale si de calitate.

Implantul de par este tratamentul recomandat pentru acele persoane care isi doresc sa isi redobandeasca aspectul podoabei capilare si care cauta sa isi recastige increderea de sine afectata serios de faptul ca se confrunta cu alopecia. Este adevarat faptul ca nu toate persoanele care se confrunta cu problema cheliei sunt afectate de pierderea increderii de sine si a stimei de sine. Cu toate informatiile disponibile, inca exista intrebarea cand este momentul potrivit pentru un implant de par.

Momentul oportun din perspectiva evolutiei alopeciei

Una dintre abordarile in privinta momentului oportun se refera la evolutia alopeciei. Chiar daca pacientul a luat decizia de a urma implantul de par pentru a rezolva problema cheliei, trebuie spus ca in final decizia revine medicului specialist in aceasta procedura. In urma unei evaluari initiale, medicul va putea recomanda sau nu efectuarea procedurii imediat dupa consultatie. Acest lucru vine in contextul in care in anumite cazuri chelia avanseaza sau nu si-a incetat evolutia.

In astfel de situatii de cele mai multe ori implantul de par este programat sau organizat astfel incat evolutia alopeciei sa fie incetata si in timp sa nu mai existe riscul de a aparea alte zone afectate de calvitie.

Exista un moment oportun din perspectiva perioadei din an?

Cea de-a doua abordare din perspectiva momentului oportun se refera la momentul sau perioada din an ori sezonul in care sa fie efectuata aceasta procedura. Conform specialistilor in domeniul implantului de par, nu exista un sezon adecvat sau optim pentru a efectua aceasta procedura chirurgicala. Altfel spus, implantul de par este o procedura potrivita a fi efectuata pe tot parcursul anului.

Este adevarat insa faptul ca pacientul trebuie sa tina cont de sezonul in care urmeaza sa efectueze procedura implantului de par prin prisma indicatiilor pe care trebuie sa le respecte dupa realizarea procedurii. Indiferent de anotimp este nevoie ca pacientul sa urmeze indeaproape planul de interventie si recomandarile privind perioada post-operatorie pe care le face medicul specialist.

Pentru pacientii care aleg sa efectueze procedura implantului de par in lunile de vara, trebuie tinut cont de faptul ca este recomandat a se evita pe cat posibil transpiratia abundenta. Avand in vedere faptul ca transpiratia poate sa afecteze interventia chirurgicala si rezultatele implantului de par, este recomandat sa se evite transpiratia in zona supusa implantului. De asemenea, se recomanda evitarea expunerii directe la soare a scalpului in primele zile de la procedura.

De cealalta parte, daca pacientul alege sa faca implantul de par in lunile de iarna, acesta trebuie sa evite expunerea la temperaturile foarte scazute din lunile de iarna. In concluzie, pacientul decide sezonul sau perioada din an cand doreste se efectueze implantul de par. Te asteptam la clinica noastra pentru efectuarea procedurii de implant de par. Descopera aici ofertele noastre de pret.