In cazul persoanelor care se confrunta cu aparitia cheliei si care doresc sa gaseasca o solutie cat mai eficienta si pe termen lung, implantul de par este solutia optima. Atunci cand cineva cauta informatii cu privire la aceasta procedura, poate gasi detalii privind durata interventiei si avantajele acesteia.

Printre intrebarile multora dintre aceia care isi doresc sa rezolve alopecia cu ajutorul implantului de par se numara si aceea cu privire la cat de repede pot relua activitatile cotidine sau cat de repede pot sa se intoarca la munca. Chiar daca la Look Clinic folosim metoda FUE pentru realizarea implantului de par, o metoda minim invaziva si care asigura o vindecare rapida a pacientilor, trebuie spus ca totusi vorbim despre o procedura chirurgicala. In consecinta este nevoie de o perioada de recuperare si de vindecare.

Cat de repede pot fi reluate activitatile cotidiene

In urma procedurii de transplantare a parului, medicul specialist care a efectuat aceasta operatie va oferi recomandarile si indicatiile necesare pentru ca pacientul sa stie exact cum sa procedeze in urmatoarele zile si saptamani dupa interventia de transplant de par. Reluarea activitatilor zilnice si revenirea la locul de munca depinde de specificul fiecarei activitati.

In cazul persoanelor care nu desfasoara o munca predominant fizica, acestia pot reveni la munca dupa primele 3-5 zile de la momentul interventiei de implant de par. Chiar si in aceste conditii, este recomandat sa existe o perioada de 1-2 saptamani pana la reluarea totala a activitatilor la locul de munca, pentru ca organismul sa se recupereze si vindecarea sa decurga mai rapid. Desi metoda FUE este minim invaziva, pentru organism o interventie chirurgicala inseamna un stres considerabil. Un timp de odihna indelungat inseamna implicit un proces de vindecare mai eficient.

Persoanele care efectueaza activitati predominant fizice trebuie sa urmeze o perioada mai indelungata de repaus si de odihna. Acest lucru datorita transpiratiei care poate sa afecteze noile grefe ale transplantului de par. In functie de raspunsul organismului la procedura implantului, dupa interventia chirurgicala vor putea aparea roseata sau mici umflaturi la nivelul scalpului. Acestea vor disparea dupa primele zile, astfel ca daca pacientul urmeaza indicatiile medicului si nu revine la locul de munca imediat, acestea nu vor mai fi vizibile dupa cateva zile.

Alte aspecte pentru recuperarea dupa implantul de par

Pentru o recuperare rapida si o vindecare imediata in urma procedurii de transplant de par este important ca fiecare pacient sa urmeze indicatiile medicului. In acest sens folosirea unui sampon special si spalarea foarte delicata a scalpului vor proteja grefele de orice deteriorare.

Este nerecomandat sa fie practicate sporturi precum inotul in piscine sau in mare in primele 4-5 saptamani de la interventie. Clorul sau sarea de mare pot afecta zona scalpului unde a fost realizata interventia. In acelasi timp trebuie evitata expunerea directa la razele soarelui in primele 2 saptamani. Nici consumul de alcool nu este indicat in prima saptamana de la interventie, dar nici inainte de implantul de par.