Căderea părului îți poate afecta cariera. Negreșit, dacă activezi în domeniul actoriei, de exemplu,  alegerea rolurilor este mult îngustată.

Mulți dintre pacienții noștri au ajuns la noi cu această problemă. Unii dintre ei, afectați de foarte timpuriu de alopecie, au decis efectuarea intervenției chiar și de la 23 de ani, asumând intervențiile ulterioare, cauzate de continuarea procesului de cădere.

O condiție estetică pentru obținerea rolului dorit poate fi deja un factor determinant puternic în alegerea efectuării intervenției.

Unul dintre exemplele internaționale recente este actorul James Nesbitt, cunoscut pentru rolurile din The Hobbit și Match Point. Acesta a declarat, după intervenția din toamna anului trecut, că alopecia îl împiedica să obțină rolurile la care aspira.

Zona donatoare, esențială pentru succesul transplantului

Principalul aspect este disponibilitatea părului donator, care se găsește în partea din spate a capului pacientului. Aceasta este imună la chelie, dar odată recoltată nu crește înapoi, ceea ce înseamnă că numărul de intervenții este mult condiționat de sănătatea și desimea zonei donatoare. Este esențial ca grefele să fie scoase cu grijă și să nu lase spațiu vizibil sau să se subțieze.

Un transplant efectuat incorect înseamnă, așadar, șanse mai mici la un rezultat de succes pentru următoarea intervenție de refacere. De ce? Simplu! Pentru că zona donatoare se micșoarează și un mai avem de unde să recoltăm fire noi, imune la alopecie. Așadar, o procedură nereușită aduce un dublu-eșec: rezultatul nefavorabil în sine și mai puține fire rezistente la cădere, care să poată fi transplantate într-o nouă intervenție.