Foarte multi barbati, dar si foarte multe femei se confrunta cu problema caderii parului. Daca pentru anumiti barbati alopecia sau caderea parului nu este neaparat o problema majora, in cazul altor barbati caderea parului devine o problema majora in aspecte precum increderea de sine, stima de sine si in diferite relatii sociale. Prin urmare, un procent important dintre persoanele care sufera de caderea parului isi doresc sa rezolve aceasta problema.

Care sunt cauzele care duc la pierderea parului?

In situatia in care si tu te confrunti cu pierderea parului, trebuie spus ca exista mai multe cauze care pot duce la aparitia unei astfel de probleme. Este important de cunoscut aceste cauze tocmai pentru a incerca pe cat posibil sa previi unele dintre acestea, acolo unde este posibil.

Stresul este una dintre principalele cauze care pot duce la pierderea parului. In momentele in care stresul sau tensiunea este foarte mare, corpul secreta in cantitati ridicate hormonul numit cortizol. Acest hormon afecteaza ciclul natural de crestere a parului. Prin urmare, in perioadele foarte stresante parul nu se va regenera intr-un ritm firesc.

Dietele alimentare sau curele de slabire pot fi o a doua cauza care duc la pierderea parului. Datorita faptului ca numeroase astfel de diete sunt foarte sarace in nutrienti, parul nu va avea aportul necesar de nutrienti si de vitamine. In consecinta radacina firelor de par devine vulnerabila si urmeaza ca firele de par sa cada intr-un procent foarte mare.

Medicamentatia poate contribui de asemenea la lista cauzelor care pot duce la pierderea parului. Folosirea de medicamente din categoria anticoagulantelor, a antihipertensivelor, antidepresivelor, anticonceptionalelor, a steroizilor anabolizanti sau a vitaminei A intr-un dozaj prea ridicat poate sa afecteze cresterea firelor de par, rezultand astfel pierderea parului.

Nu in ultimul rand mostenirea genetica poate fi una dintre cauzele foarte des intalnite in randul persoanelor care sufera de problema caderii parului. Daca in familia persoanei care sufera de caderea parului exista alti membrii care au suferit sau care intampina aceasta problema, exista un procent ridicat de sanse ca alopecia sa aiba drept cauza mostenirea genetica.

Implantul de par si beneficiile acestei proceduri chirurgicale

Indiferent de cauza care duce la pierderea firelor de par, trebuie spus ca implantul de par este metoda cea mai eficienta pentru a rezolva aceasta problema pentru totdeauna. Implantul de par este o procedura chirurgicala menita a oferi pacientilor care sufera de problema implantului de par solutia permanenta in a avea din nou aspectul dorit al scalpului.

Printre beneficiile implantului de par putem aminti siguranta maxima sub care se efectueaza aceasta procedura chirurgicala atunci cand este realizata de catre medici specialisti intr-o clinica specializata. Un al doilea beneficiu il reprezinta modalitatea de implantare a firelor de par in unghiul natural de crestere, fapt pentru care radacina firelor de par nu va fi traumatizata si firele de par vor putea creste sanatos in zonele unde se doreste rezolvarea problemei cu lipsa firelor de par.

Tot in randul beneficiilor implantului de par putem aminti faptul ca vorbim despre rezultate permanente si care sunt 100% naturale. De asemenea, perioada foarte scurta de recuperare, de doar cateva zile, poate fi amintita in randul beneficiilor acestei proceduri chirurgicale.