Numărul cazurilor de implant de păr a avut o creștere de 80% la nivel global din 2012 și până în prezent. Foarte mulți bărbați recurg la operația de transplant de păr pentru a estompa șuvițele subțiri sau chiar zonele complet goale, afectate de alopecie.
În iunie 2011, Wayne Rooney a anunțat că a luat măsuri împotriva căderii părului.
„Doar pentru a confirma tuturor fanilor mei am avut un transplant de păr. Am fost chel de la 25 de ani, așa că de ce nu”, a scris el pe Twitter. După ce a fost „încântat de rezultate”, fostul căpitan de fotbal din Anglia a continuat și a decis să aibă un al doilea transplant.

Wayne nu este singurul bărbat celebru cu astfel de intervenție; alte figuri faimoase au vorbit deschis și cinstit despre pierderea părului lor, precum Louis Walsh, Backstreet Boy AJ McLean si Robbie Williams, care au dezvăluit cu mândrie că au implant de păr.

Actorul James Nesbitt și-a dorit transplantul în primul rând din motive profesionale, un exemplu similar cu al lui Răzvan Oprea.

„În ceea ce privește gama de roluri principale pe care le-am avut de atunci, probabil că a ajutat cariera mea să am această intervenție”. Și asta pentru că odată pierdută podoaba capilară, numărul de roluri pe care un actor poate să le joace se restrânge.

Procedura FUE, pentru rezultate cu aspect cât mai natural

Medicii londonezi care au făcut aceste intervenții susțin că procedura FUE – transplantare folicul cu folicul – este cea cu cele mai bune rezultate și cu un aspect natural.
Nu necesită cusături, deci este mai puțin dureros, cu un timp de recuperare mai rapid – pacienții pot părăsi clinica imediat după transplant. „Am observat o creștere constantă a numărului de pacienți care efectuează consultări pentru procedurile de transplant de păr FUE, datorită naturii sofisticate a tratamentului și a rezultatelor care pot fi obținute”, spune dr. Thomy Kouremada-Zioga, chirurg de transplant de păr la The Private Clinica Harley Street, Londra.

În mod obișnuit, între 2500 și 5000 de fire de păr pot fi recoltate într-o singură procedură. Abilitatea medicului este de cea mai mare importanță – trebuie să asigure unghiurile, orientarea și distribuția implanturilor pentru a obține rezultate naturale.

Pacienții pot vedea apariția noului fir de păr imediat după transplant și părul va începe să crească imediat. Cu toate acestea, este normal ca părul nou implantat să cadă la 2 săptămâni după transplant, urmând să crească înapoi puternic, sănătos și permanent. Creșterea părului se face progresiv. Aspectul final se vede după cinci până la șase luni. Rezultatele complete sunt obținute după aproximativ un an.