O dietă sănătoasă poate ajuta părul să rămână puternic și strălucitor. Ceea ce mâncați poate, de asemenea, să vă împiedice să vă pierdeți șuvițele de păr. Dacă nu primiți anumiți nutrienți din hrană, este posibil să vedeți efectele direct resimțite de podoaba capilară.
Acizii grași esențiali, în special Omega-3, joacă un rol-cheie în sănătatea pielii, părului și unghiilor. Ar trebui să mănânci câteva dintre aceste alimente, bogate în Omega-3, în fiecare zi:
Somon, ton, macrou și alte pești grași
Uleiul de in
Nuci și migdale
Vitaminele B6, B12 și acidul folic sunt, de asemenea, importante pentru părul dumneavoastră. Vegetarienii și veganii nu primesc suficient de multe din ele.
Alimentele cu B6 includ banane, cartofi (atât alb și dulce), cât și spanac. Principalele surse de B12 sunt carnea, de preferat păsările de curte, peștele și produsele lactate.
Acidul folic îl puteți lua dintr-o mulțime de fructe și legume proaspete, în special citrice și roșii. Produsele cu cereale integrale și cereale fortificate, fasole și linte au și ele acid folic.
Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru menținerea sănătății părului, dar mulți dintre noi nu ajung să consume destule. Peștele și carnea de puiul, ouăle și produsele din soia sunt surse bune. Mâncați o porție în fiecare zi.
Ouăle sunt o sursă importantă de proteine și biotină, doi nutrienți care pot favoriza creșterea părului.
Consumul de proteine adecvate este important pentru creșterea părului, deoarece foliculii de păr sunt fabricați din cea mai mare parte din proteine. Lipsa de proteine din dietă a accelerat pierderea părului.
Biotina este esențială pentru producerea proteinei esențiale din păr numită keratină, de aceea suplimentele de biotină sunt adesea comercializate pentru creșterea părului.
Cu toate acestea, deficiențele de biotină sunt mai puțin frecvente dacă aveți o dietă echilibrată.
Deoarece mineralele precum fierul, magneziul, zincul și biotina au efecte benefice și asupra părului, este o idee bună să luați zilnic multivitamine.
Alimentele corecte pot fi foarte bune pentru dvs., dar pierderea parului are multe cauze. Iar cel mai des întâlnită cauză este alopecia. Boala tiroidiană, anemia, afecțiunile autoimune și problemele hormonale pot provoca, de asemenea, modificări sau pierderea părului.