Neliniștea este o reacție umană naturală, în special înainte de o intervenție chirurgicală, cum ar fi transplantul de păr.

Dacă intenționați să faceți un transplant de păr FUE, va trebui să vă informați despre procedură. Este important să luați în vedere un bun comportament post-procedură pentru a asigura succesul implantului dvs. care depinde și de factori din afara sălii de operație. Am făcut un sumar al celor mai întâlnite motive pentru care un implant de păr poate fi considerat “nereușit”:

1. Lipsa de experiență a medicului

Este nevoie de mult timp și efort pentru a stăpâni această abilitate de a implanta foliculi de păr și nu este de dorit să fiți subiectul pe care un medic novice experimentează.  În unele cazuri, transplantul de păr este efectuat de către un chirurg lipsit de experiență, ca urmare grefarea nu are loc în mod corespunzător, ceea ce face ca procedura să eșueze.

Cu toate acestea, plasarea grefei este una dintre cele mai importante etape ale transplantului de păr și joacă un rol crucial în aspectul final al părului pacienților după intervenția chirurgicală de restaurare a părului. Medicii experimentați sunt familiarizați cu utilizarea eficientă a raportului zona donatoare – zona de implantare. Zona donatoare de bază din care sunt extrași foliculi sănătoși este partea din spate a capului pacienților.

În plus, părul din barbă și de pe piept poate fi utilizat ca resursă suplimentară. Părul donator de la ceafă, utilizat fie singur, fie combinat cu alte fire din alte zone, cu planificare și transplantare adecvată, va furniza rezultate naturale.

Foliculii de păr extrași din diferite zone donatoare prin tehnici necorespunzătoare pot duce la rezultate drastice. Cu toate acestea, supra-recoltarea grefelor realizate de către chirurgii neexperimentați poate provoca daune semnificative în zona donatoare.

La rândul său, acest lucru poate duce la alopecie în zona donatoare, extrași fiind foliculii în mod excesiv.

Termenul „supra-recoltare” se referă la extragerea excesivă a grefelor din zona donatoare.

2. Îngrijire precară după operație

Aveți grijă de dvs. după procedura de transplant de păr. Igiena este la fel de importantă ca și operația în sine.

La Lookclinic Hair Implant, medicul care vă consulta vă va furniza instrucțiunile după întreținere, precum și informații complete privind tratamentul postoperator pe care îl veți desfășura în următoarele zile și săptămâni. S-a observat că unii pacienți au o descuamare extinsă în zonele implantate. Zgârierea acestei zone sau spălarea necorespunzătoare a părului poate avea un efect advers asupra supraviețuirii grefei, precum și asupra rezultatului final.

În unele cazuri, pot apărea infecții grave din cauza condițiilor de igienă scăzute. Vestea bună este că într-adevăr trebuie să fii în mod substanțial „nesăbuit” pentru a provoca astfel de daune permanente în acest fel.

În timpul perioadei postoperatorii, urmând instrucțiunile de spălare a părului – care ar trebui să fie efectuate cu ușurință, evitarea expunerii la soare în timpul prescris și pauza de la a face sport care poate provoca transpirația sunt cruciale pentru a obține rezultate satisfăcătoare.

Pentru a evita complicațiile postoperatorii, urmați cu strictețe instrucțiunile și sfaturile medicului. Dacă aveți nelămuriri, adresați-vă medicului dumneavoastră fără întârziere.

3. Nu aveți nevoie de un transplant de păr sau nu este indicat să treceți printr-o astfel de intervenție

În timpul examinării medicale, chirurgul va efectua diverse teste și proceduri speciale pentru a evalua indicatori precum: implicatiile viitoare ale pattern-ului de cădere a părului, clasificarea pierderii părului și diagnosticarea căderii.

Înțelegerea acestor factori călăuzitori va determina dacă sunteți un bun candidat pentru implantul de păr. Probabil că ați auzit de persoane care au suferit o procedură de transplant de păr nereușită. Un astfel de rezultat nefavorabil poate apărea dacă pacientul nu este un bun candidat pentru procedură.

Nu este nevoie să vă temeți! Nu este atât de greu de stabilit dacă o persoană este potrivită pentru transplantul de păr FUE sau nu. Uneori, gradul de cadere a părului poate să nu fie încă suficient pentru ca persoana să sufere o intervenție de transplant de păr. Cu alte cuvinte, este posibil să nu fiți gata pentru procedură.

4. Promisiuni false ale clinicii unde mergeți

Ca și în cazul fiecărei profesii, din păcate, nu toți oamenii care lucrează în domeniul medical sunt, de asemenea, mereu profesioniști și cinstiți. La fel cum efectuați cercetări privind nivelul de experiență al medicului, ar trebui să efectuați și cercetări pentru a evalua credibilitatea clinicilor de transplant de păr. În cele din urmă, veți dori să faceți procedura cu un doctor de transplant de păr, care este corect și nu interesat de banii dvs.

În timpul examenului medical, e normal să doriți prezența unui medic și a personalului pe care să vă puteți baza și să discutați și după intervenție. Dacă simțiți că ceva lipsește la consultație, nu ezitați să luați în considerare alte opțiuni. Astfel de clinici nesigure, care acordă prioritate propriilor interese comerciale, se remarcă mai degrabă cu „cifre” decât cu proceduri de calitate. Ei se promovează spunând că vor transplanta un număr mare de grefe. Din acest motiv, reputația medicului și a clinicii, precum și evaluările pacienților sunt foarte importante.

5. Neînțelegerea sau lipsa de informare a pacientului

Problema pe care o vom menționa aici nu este de fapt un „eșec”. Operația de transplantare  a părului este doar prima etapă a procedurii, după care începe faza de recuperare postoperatorie, care este un proces extins pe o perioadă mai lungă de timp. Unii oameni tind să se grăbească la concluzii, declară operațiunea nereușită înainte de finalizarea procesului și fără a da vreo șansă creșterii părului. Vă puteți aștepta să vedeți rezultatele vizibile ale transplantului de păr în decurs de 12 luni sau mai mult și, uneori, puteți deveni nerăbdător sau puteți pune la îndoială rezultatul. Doriți să vedeți rezultate remarcabile cât mai curând posibil. Este absolut normal. Înainte de procedură, consultarea medicului sau sfatul medicului cu privire la rezultatele transplantului de păr care se așteaptă în următoarele luni va contribui la evitarea oricărei neînțelegeri.