Calea Dorobantilor 188 - 190, Sector 1, Bucuresti, RO Luni - Vineri 10:00-20:00 +40 745 200 282

Blog

Ce faci dacă părul cade încă de la 20 de ani? Este posibil implantul de păr?

Ce faci dacă părul cade încă de la 20 de ani? Este posibil implantul de păr?

Vârsta absolut recomandată pentru efectuarea unui implant de păr este de cel puțin peste 30 de ani, când, potrivit cercetărilor, alopecia androgenică se stabilizează și își încetinește ritmul agresiv.

Ce le spunem pacienților sub 30 de ani?

Ei bine, cel mai tânăr pacient al nostru are 22 de ani. Deși i-am explicat că riscul de cădere va continua, pentru că alopecia la această vârstă este în plină desfășurare, Andrei a decis că își asumă toate riscurile și că va reveni pentru zonele care, foarte probabil în următorii ani, vor fi dezgolite de procesul de cădere inerentă.

Majoritatea bărbaților par să se înțeleagă că pierderea părului este o parte naturală a îmbătrânirii și că pe măsură ce îmbătrânim, producția de testosteron scade, iar cu aceasta și capacitatea naturală de a continua acele caracteristici masculine cum ar fi creșterea părului și definirea mușchiului. De aceea, căderea părului este, de obicei, o apariție lentă și treptată.

Povara pierderii părului de la 20 de ani

Există pacienți de 21 de ani care pot suferi o pierdere de păr accelerată, fără vreun factor medical.

La această vârstă te afli într-un moment în care s-ar putea ca încrederea în sine să nu fie la cel mai înalt nivel. Este destul de grea acceptarea pierderii părului și după 30 ani. La 20 însă, poate fi șocantă.

Dacă credeți că începeți să aveți chelie de tip androgenic, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să fiți mental pregătit pentru orice schimbări potențiale sau de durată. Căderea părului poate escalada, nimeni nu neagă acest lucru, dar, din fericire, trăim într-o lume când există mai multe opțiuni. De la sampoanele și balsamurile bogate în proteine, până la tratamentele de revigorare precum Minoxidil și PRP.

Pentru acei bărbați care suferă o pierdere permanentă și semnificativă a părului, sfatul meu specialiștilor Lookclinic este să îmbrățișați aceste schimbări ca o oportunitate de a afla mai multe despre dvs. și despre cum puteți să îmbunătățiți starea dvs. de spirit.

Ar putea fi un sfat-clișeu pentru cei care nu sunt în această poziție, însă pierderea părului poate avea consecințe uriașe asupra mentalului unui pacient.

Pentru sfaturi și recomandări, specialiștii Lookclinic Hair Implant vă așteaptă la consultație, pe Calea Dorobanților, nr. 188-190, București.

Posted Comments
  • Barta Ioan-Attila
    Barta Ioan-Attila
    Buna seara! Sunt un baiat in varsta de 22 de ani si am probleme cu caderea parului. Aproximativ de un an a inceput sa imi cada parul si acum este destul de rar, se observa doar daca este ud. S-a rarit de peste tot, nu doar in anumite zone. Am trecut prin perioade destul de stresante dar nu pot sa zic ca au rupt carnea de pe mine. In legatura cu genele, parintii mei au par bogat, la fel si bunicii din ambele parti, nu are nimeni problema asta din familia mea. Am incercat mai multe uleiuri si samponuri anti cadere dar nu au fost de niciun folos. Nu stiu care ar putea fi problema si ce as putea sa fac in legatura cu asta. As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat. Multumesc frumos! 1
    reply
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.