Indiferent daca esti interesat sa apelezi la procedura implantului de par sau daca deja ai facut o astfel de procedura chirurgicala, este important sa stii care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le faca un pacient dupa o astfel de procedura medicala. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva indicatii care sa te ajute sa te bucuri de succes in masura in care vorbim despre reusita implantului de par si sa eviti aparitia de complicatii. Iata in continuare ce NU trebuie sa faci dupa interventia de transplant de par.

1. Evita spalarea parului pentru cateva zile

Imediat dupa realizarea procedurii de implant de par se recomanda evitarea spalarii parului cel putin pentru cateva zile. Dupa interventia transplantului de par zona unde a fost realizata procedura este foarte sensibila, fapt pentru care se recomanda evitarea spalarii scalpului in primele zile. Inclusiv din momentul in care poti spala scalpul, trebuie sa acorzi atentie si sa realizezi aceasta procedura cu multa delicatete.

2. Foloseste doar produse speciale pentru ingrijire

Imediat dupa implantul de par se recomanda doar folosirea produselor speciale de ingrijire. In acest poti avea in vedere samponul pentru bebelus, acest sampon fiind foarte prietenos cu pielea. De asemenea poti sa iei in considerare produsele de ingrijire pe baza de ingrediente naturale si evitarea produselor care contin ingrediente toxice, acestea putand duce la iritatii si alergii.

3. Evita folosirea periei de par sau foloseste-o cu mare atentie

Un alt sfat este acela de a evita folosirea periei de par sau de a o folosi doar cu foarte mare atentie. Este evident faptul ca peria trebuie folosita cu mare grija mai ales in acele zone pentru a nu brusca zona scalpului sau firele de par implantate.

4. Evita efortul fizic intens

In prima saptamana dupa interventie este interzis sa faci efort fizic intens. Acest lucru se datoreaza faptului ca transpiratia poate sa conduca ulterior la complicatii in zona scalpului unde s-a facut interventia. Chiar daca nu se interzic complet activitatile cotidiene sau mersul la job in prima saptamana, este nevoie sa eviti efortul fizic intens pentru a nu transpira puternic.

5. Mersul la sauna sau plaja – interzise in prima luna

Tot printre lucrurile care sunt interzise pacientilor care au efectuat un implant de par este acela de a evita sauna sau mersul la plaja in prima luna de la interventie. Astfel se evita expunerea la soare si expunerea la temperaturi care duc la producerea transpiratiei la nivelul scalpului. Si astfel se evita posibilele complicatii la nivelul implantului de par.

Aceste sunt doar 5 dintre lucrurile care NU trebuie facute de pacientii care vor sa urmeze un implant de par. Indiferent de situatia cu care se confrunta un pacient, este recomandat ca acesta sa discute in detaliu cu medicul chirurg specializat in implanturi de par toate aspectele acestei proceduri si care sunt indicatiile in urma implantului de par. Intotdeauna trebuie sa apelezi doar la o clinica specializata in astfel de proceduri pentru a evita orice complicatie.