Calea Dorobantilor 188 - 190, Sector 1, Bucuresti, RO Luni - Vineri 10:00-20:00 +40 745 200 282

Blog

Ce putem face pentru a stimula creşterea părului? Efectul regenerator cu mare impact

Ce putem face pentru a stimula creşterea părului? Efectul regenerator cu mare impact

Nu e o noutate că terapia PRP – cu plasmă centrifugată şi reinserată are multiple beneficii. Efectul său regenerator este aplicat şi scalpului, pentru stimularea creşterii părului.

Cum funcţionează?

Principiul de bază este acela că proprietăţile regeneratoare ale plasmei ar putea induce activitate în foliculii pasivi, restartând brusc mecanismul natural al corpului de a produce pilozitate.

Terapia PRP pentru scalp

În cazul pierderii părului, terapia PRP sau “vampir”, cum este cunoscută în limbaj tabloid, este recomandat a fi efectuată în 3 sesiuni pentru rezultate vizibile. Similar procedurilor cunoscute deja, sângele este recoltat, centrifugat, iar apoi plasma rezultată, îmbogăţită cu trombocite, se injectează în scalp.

Cum acţionează plasma la nivelul scalpului afectat

Efectele PRP observate de comunitatea medicală sunt următoarele – plasma injectată stimulează creşterea naturală a părului şi menţine potenţialul de regenerare prin intensificarea vascularizării la nivel de folicul, favorizând creşterea unor fire de păr mai puternice. De cele mai multe ori, această terapie este combinată cu procedura de transplant sau alte tratamente, pentru accelerarea rezultatelor.
Terapia PRP pentru scalp este folosită cu succes încă din anii 80, deşi este cel mai cunoscută pentru vindecarea tendoanelor, ligamentelor sau muşchilor cu leziuni, artrite, tendinite etc.

Procedura PRP

PRP este o terapie în 3 paşi, cu recomandare de efectuare la interval de 4-6 săptămâni. Plus o sesiune de întreţinere la 4-6 luni.
Primul pas – recoltare sânge venos, de obicei din braţ, şi punerea la centrifugare pentru a separa fluidele de diferite densităţi.
Pasul 2 – după aproximativ 10 minute în centrifugă, sângele va fi separat în 3 straturi: plasmă săracă în trombocite şi plasmă bogată în trombocite şi celule roşii.
Pasul 3 – plasma bogată în trombocite este scoasă cu o seringă şi apoi injectată în zonele de pe scalp unde se doreşte îndesirea părului.

Preţul unei astfel de terapii de 3 sesiuni variază între 700 şi 1000 de euro la clinica Lookclinic.
Unul dintre pacienţii noştri care apelează frecvent la tehnica PRP pentru scalp este Ovidiu Jacobsen, artistul care a participat alături de Paula Selling la Eurovision 2014.

Urmăreşte aici:

 

Posted Comments
  • Bogdan
    Bogdan
    Buna ziua mi am facut de implant de par acum 6 luni si as dori sa fac un PRP imi puteti spune care este pretul pt aceasta interventie ?
    reply
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.