Implantul de par a devenit o procedura tot mai des cautata si folosita de persoanele care se confrunta cu alopecia. In prezent este mult mai accesibila aceasta procedura chirurgicala atat din perspectiva numarului mare de clinici de specialitate din Romania si din strainatate, cat si din perspectiva costurilor aferente transplantului de par.

Trebuie spus ca exista doua tipuri majore de implant de par, iar in ceea ce urmeaza vom prezenta aceste variante si care sunt caracteristicile fiecarui tip de implant de par.

Metoda FUT (Strip) de implant de par

Aceasta este parte a metodelor mai vechi de transplant de par si rezultatele nu au fost intotdeauna cele mai bune. Acest lucru datorita faptului ca in urma procedurii pacientii raman cu cicatrici, unele destul de mari. In prezent aceasta metoda FUT a fost imbunatatita datorita tehnicilor si echipamentelor moderne care permit prelevarea de grefe cu o mai mare acuratete si atentie pentru detalii, insa este nevoie de un medic specialist cu vasta experienta.

Procedura FUT implica indepartarea benzii de par cu scalp si cu foliculi de par de la nivelul zonei donatoare aflata in spatele capului si transplantarea acesteia in zonele lipsite de par. In acest sens medicul specialist va imparti banda de tesut cu par in grefe individuale care contin fiecare 1 sau 2 fire de par numite microgrefe.

Sunt efectuate mici incizii si sunt introduse grefele de par pregatite. Inainte de a introduce grefele, medicul va curata zona si va apela la anestezie locala. In final se acopera zona unde au fost introduse firele de par.

Metoda FUT are dezavantajul unei cicatrici destul de mari in spatele capului, cicatrice care poate fi mascata partial, dar nu complet. Chiar daca este o procedura care poate oferi rezultatele dorite in cazul implantului de par, cicatricea din spatele capului este de multe ori minusul pe care pacientii si-ar dori sa il evite.

Metoda FUE pentru implantul de par

Al doilea tip de implant de par este prin metoda FUE sau Extractia Unitatilor Foliculare. Aceasta metoda este una moderna si inovativa, fiind foarte apreciata de medicii chirurgi specializati in implantul de par si de pacientii care au urmat aceasta procedura tocmai datorita faptului ca evita cicatricea specifica metodei FUT.

Primul pas il reprezinta efectuarea anesteziei locale la nivelul zonei donatoare. Urmeaza separarea firelor de par care vor fi prelevate, procedura efectuata cu ajutorul unui ac de dimensiuni foarte mici. Prin folosirea acului, firul de par va fi separat exact in directia de crestere a parului sub piele. Procedura continua cu extragerea unitatii foliculare printr-o miscare foarte usoara si fina. Apoi unitatile foliculare extrase sunt introduse intr-un recipient special cu lichid.

Pasul urmator consta in anestezia locala pentru zona vizata pentru transplantul de par. Urmeaza introducerea unitatilor foliculare in zonele tinta. Aceasta metoda FUE pentru implantul de par este foarte avantajoasa datorita lipsei cicatricilor in urma procedurii. Parul implantat va incepe sa creasca la 4 pana 6 luni dupa impantul de par.

La Look Clinic propunem pacientilor metoda FUE avansata pentru a oferi cele mai bune rezultate ale implantului de par si pentru ca pacientii sa se bucure de tehnici minim invazive.