Implantul de par este o procedura estetica tot mai des folosita si tot mai cautata in cazul persoanelor care se confrunta cu alopecia. Chiar si asa, in continuare exista o multime de intrebari ale persoanelor interesate de astfel de proceduri cu privire la fazele de dupa efectuarea implantului de par. Din acest motiv gasirea unor raspunsuri la aceste intrebari poate fi elementul decisiv in luarea deciziei de a apela la clinica noastra pentru a rezolva problema cheliei.

Decizia de a urma implantul de par

Orice persoana care se confrunta cu problema alopeciei poate solicita o consultatie si o evaluare din partea unui medic specializat in implantul de par. In contextul in care medicul stabileste faptul ca pacientul poate sa urmeze un astfel de tratament estetic, urmeaza ca pacientul sa fie informat cu privire la asteptari, riscuri si rezultate. Decizia finala este luata de catre pacient, dar daca medicul considera ca exista anumite riscuri, pacientul va fi intotdeauna informat.

Recuperarea si durata acesteia

Una dintre intrebarile cele mai frecvente in cazul implantului de par este cea referitoare la recuperarea si la durata recuperarii in urma procedurii de transplant de par. In cazul multora dintre pacienti apare problema timpului si din acest motiv exista o preocupare permanenta cu privire la zilele necesare pentru a putea reula activitatea.

Trebuie spus ca recuperarea se desfasoara foarte rapid si ca intr-un timp relativ scurt pacientii vor putea relua activitatile obisnuite. De cele mai multe ori dupa primele 3-4 zile pacientii pot sa se reintoarca la programul de dinaintea implantului de par.

Exista restrictii in perioada post-operatorie?

Un detaliu foarte important pentru fiecare persoana interesata de implantul de par este cel al eventualelor restrictii in perioada post-operatorie. Trebuie spus ca intr-adevar exista anumite lucruri pe care pacientul trebuie sa le aiba in vedere. In primul rand este vorba despre spalarea scalpului.

Este interzisa spalarea scalpului in primele zile, iar ulterior trebuie ca spalarea sa fie foarte delicata in primele cateva saptamani. O alta restrictie este aceea de a sta direct in razele soarelui si de a transpira excesiv. Din acest motiv se recomanda evitarea saunei sau a efortului fizic sustinut.

Somnul in perioada post implant de par

O alta intrebare in randul multor persoane interesate de implantul de par este aceea referitoare la somnul in zilele si saptamanile de dupa efectuarea procedurii. In primele zile este foarte important ca pacientul sa doarma pe spate sau pe lateral, in functie de zona unde au fost transplantate firele de par.

Cat dureaza vindecarea si cand se vad rezultatele?

Vindecarea poate dura de la 7-12 zile si pana la cateva saptamani, insa dupa prima saptamana pacientii se pot reintoarce la activitatile obisnuite fara probleme. Rezultatele se vor vedea cu adevarat dupa 5-6 luni, atunci cand parul transplantat va incepe sa aiba aspectul permanent si se va imbina perfect cu celelalte zone ale scalpului care nu erau afectate de calvitie.

Pentru orice alte intrebari referitoare la implantul de par, specialistii de la Look Clinic iti stau la dispozitie.