Procedura de implant de păr este cu certitudine limitată de zona donatoare. Tocmai de aceea, principala recomandare a specialiștilor Lookclinic Hair Implant este cântărirea opțiunilor și informarea înainte de procedură. Alegeți un specialist în implant de păr și asigurați-vă că el va efectua procedura. Consultați portofoliul de clienți ai specialistului în implant de păr și cereți recomandările apropiaților care au trecut prin experiențe similare.

Așadar, de câte ori putem relua procedura de implant de păr în cazul unei nereușite sau a unei necesități de completare a zonelor afectate de alopecie?

Există o cantitate limitată de foliculi care pot fi recoltați, aproximativ până la maximum 6000 de unități foliculare, urmând cel mai bun scenariu și anume o zona donatoare cu densitate mare, generoasă.

Ce se întâmplă în cazuri deosebite, când zona donatoare este afectată, însă pacientul are nevoie cu orice preț de o nouă procedură?

Transplantul de păr este un domeniu în evoluție rapidă în care chirurgii încearcă să găsească metode noi pentru a îmbunătăți randamentul grefei și pentru a îmbunătăți rezultatul final al procedurii de hair restoration.

În mod tradițional, transplantul de păr folosește recoltarea foliculilor din zona donatoare sigură a scalpului și transplantul acestor foliculi în zonele golite de pe scalp.

În clasele avansate de alopecie androgenetică VI și VII, scara Norwood, refacerea podoabei capilare este imposibilă doar folosind foliculii recoltați de pe scalp.

În astfel de cazuri, foliculii de păr din alte părți ale corpului, incluzând barba, pieptul, brațele și picioarele cu indivizi hirți, pot fi utilizați ca sursă suplimentară în transplantul capilar.

Cu aceeași metodă One Touch FUE se recoltează și foliculii din aceste părți ale corpului.  În FUE, unitățile foliculare individuale de pe corp sau scalp sunt recoltate circular, grefă cu grefă.  Astfel, vindecarea rănilor postoperatorii este mai rapidă și mai puțin traumatică pentru pacienți.

 

Foliculi extrași de pe piept și barbă

Părul de pe corp crește mai scurt și mai subțire în comparație cu părul scalpului. Numai părul de barbă crește mai gros în comparație cu părul scalpului. Acesta este adesea creț și, post-transplant, aproape întotdeauna se încrețește dacă crește peste o anumită lungime. Totodată, este necesar să știți că părul de pe corp este mai superficial ancorat în derm decât părul de pe scalp. În plus, în foliculii de pe corp este, de regulă, un singur fir de păr.

Uneori se găsesc unități foliculare având două sau trei fire de păr, recoltate din zonele barbă și piept.