Implantul de păr la Lookclinic Hair Implant este o procedură garantată pe viață.

Cum de ne putem asuma acest deziderat și anume că nu va cădea din zonele implantate, acolo unde s-a intervenit?

Datorită sutelor de mii de cazuri care au trecut prin procedura de transplantare unitară de folicului și cărora, în caz de execuție corectă, de către specialiști, rădăcinile transplantate le-a rămas active pe viață.

Și pentru că, foarte important, părul transplantat preia informația genetică a zonei gazde. În zonele laterale și ceafă – părul nu este programat genetic să cadă. Tocmai de aceea, mutarea acestuia în zonele afectate preia și trăsătura remanenței, a unor foliculi care rezistă pe viață. Desigur, odată cu îmbătrînirea și accentuarea unor factori negativi care ne afectează stilul de viață, firul de păr poate cunoaște subțierea pe întreaga suprafață a scalpului.

Prin procedura de transplantare unitară a foliculilor, dermatologii foloses o lamă fină pentru incizie în zona donatoare, pentru a recolta rădăcinile în zonele golite de alopecie. Tocmai pentru că foliculii sunt transplantați unul câte unul, procedura FUE pe care și Lookclinic o folosește pentru garanția rezultatului pe viață, nu lasă cicatrici și permite chiar și tunsorile scurte, tocmai pentru că urmele intervenției sunt cu greu vizibile. În plus, este minim invazivă.

Firele din foliculii transplantați cad la 2 săptămâni de la intervenție

Este unul dintre principalele motive de îngrijorare cu care se confruntă pacienții. Căderea firelor din foliculii transplantați este absolut normală, având în vedere că abia începe hrănirea noilor rădăcini, iar firele sunt supuse întreruperii fluxului sangvin în perioada transplantării și până la integrarea acestora în țesutul care le primește.

Părul “nou” începe să crească la 2-4 săptămâni de la efectuarea operației de implant de păr, iar rezultatul complet este vizibil la 12 luni de la intervenție.