Implantul de par a devenit una dintre procedurile medicale din domeniul esteticii care este tot mai cautata de barbatii care sufera de problema cheliei sau de problema unui par care s-a rarit. In cadrul metodelor folosite pentru implantul de par cea mai moderna si apreciata de catre specialistii in domeniu este metoda FUE.

Metoda FUE presupune transplantarea parului prin Extractia Unitatilor Foliculare. Este o procedura care este impartita in trei etape, dupa cum urmeaza: extractia firelor de par, efectuarea inciziilor si implantarea unitatilor foliculare extrase din zona donatoare. Aceasta metoda permite recoltarea unui numar extrem de mare de foliculi de par in aceeasi zi.

Este o metoda foarte apreciata in randul medicilor specialisti in implantul de par tocmai datorita faptului ca ofera rezultate excelente. Printre aceste rezultate putem aminti cresterea foarte rapida a parului, rezistenta ridicata a pacientului la disconfortul minim care poate sa apara in timpul interventiei chirurgicale, absenta unei cicatrici majore si vizibile la nivelul scalpului, dar si recuperarea foarte rapida a pacientului in urma interventiei.

Metoda FUE este o procedura care implica extragerea fiecarei unitati foliculare individuale direct de la nivelul scalpului. Comparativ cu metoda FUT folosita pentru implantul de par, metoda unde parul se va extrage sub forma unei benzi din zona donatoare, ramanand o cicatrice semnificativa, metoda FUE presupune o extractie diferita a firelor de par. Prin prisma faptului ca fiecare unitate foliculara se extrage individual si este nevoie doar de o intepatura foarte mica, aceasta metoda nu implica aparitia unei cicatrici de mari dimensiuni.

Pentru efectuarea acestei proceduri se folosesc instrumente moderne in vederea extragerii firelor de par care urmeaza a fi transplantate. Acestea sunt de mare precizie si cu rezultate foarte rapide. Pentru a realiza implantul de par prin tehnica FUE este necesar un scalp ras astfel incat extragerea unitatilor foliculare sa se realizeze eficient.

Printre avantajele care pot fi amintite in cazul tehnicii FUE pentru procedura de implant de par putem aminti: absenta unor cicatrici permanente, absenta suturilor, perioada scurta de recuperare, vindecarea rapida, absenta unui disconfort semnificativ pentru pacient, numarul mic de restrictii pentru pacient in privinta activitatilor din perioada postoperatorie sau posibilitatea de a folosi ca zona donatoare si alte zone ale corpului in afara scalpului.

Datorita acestor avantaje, metoda FUE este alegerea preferata de catre cei mai multi dintre medicii care ofera astfel de servicii pentru implant de par. Look Clinic efectueaza astfel de interventii pentru transplantul de par prin metoda FUE. Fiecare interventie este realizata de catre un medic specializat si cu vasta pregatire in folosirea tehnicii FUE pentru efectuarea procedurii de implant de par.

Inainte de efectuarea procedurii propriu-zise, fiecare pacient va beneficia de o consultatie si de o discutie cu medicul specializat in transplantul de par. Decizia finala privind metoda folosita pentru implantul de par va fi luata impreuna de catre medicul specialist impreuna cu pacientul. Daca te confrunti cu problema cheliei si vrei sa iti recapeti increderea in propria persoana, nu ezita sa apelezi la clinica noastra pentru a beneficia de metoda FUE pentru transplantul de par.