Foarte multi barbati se confrunta cu problema cheliei. Indiferent de varsta, barbatii pot sa se intalneasca cu situatia in care calvitia sa le creeze neplaceri si sa le afecteze increderea de sine. In cazul acestor barbati care intampina problema cheliei si care din varii motive se simt afectati de aceasta situatie, este important sa apeleze la procedura de implant de par pentru a rezolva problema calvitiei.

In ceea ce urmeaza vei afla care sunt cele mai frecvente cauze care genereaza calvitia. Pentru barbati cea mai frecventa cauza o reprezinta ereditatea. In acest caz vorbim despre alopecia androgenica sau chelie de tip masculin. Chelia androgenica debuteaza in zona tamplelor, urmand ca acest proces sa se extinda.

Importanta ereditatii in aparitia calvitiei

Pentru cei mai multi dintre barbati ereditatea este factorul decisiv care duce la formarea sau aparitia cheliei. Mostenirea genetica este factorul esential pentru care foarte multi barbati incep sa cheleasca. In cazul acesta vorbim despre faptul ca foliculii firelor de par vor raspunde in mod excesiv la hormonul masculin numit dihidrotestosteron. Atat genele materne, cat si cele pe linie paterna pot influenta formarea sau aparitia calvitiei.

Trebuie spus faptul ca in masura in care vorbim despre barbati care au avut sau au in familie membrii care au suferit de acest tip de alopecie androgenica, creste de cel putin 5-6 ori riscul de a avea aceeasi problema pe viitor. In situatia in care un barbat are problema alopeciei androgenice, riscul ca urmasii sai sa aiba aceeasi problema creste semnificativ.

Alte cauze care duc la aparitia alopeciei

Chiar daca principala cauza care favorizeaza aparitia calvitiei este de natura ereditara, trebuie spus ca exista si alte cauze care pot contribui intr-o oarecare masura la calvitie. Una dintre cauze o reprezinta efectele secundare sau adverse pe care pacientul le poate avea in urma consumului anumitor medicamente. In cazul unor tratamente timp indelungat cu diferite medicamente, exista riscul de aparitie a calvitiei.

O alta cauza poate fi reprezentata de anumite afectiuni medicale severe precum cancerul. Fie ca afectiunea conduce la pierderea parului, fie ca tratamentul urmat in aceste cazuri reprezinta contributia care sa duca la caderea parului, astfel de situatii sunt intalnite frecvent la pacientii diagnosticati cu diferite boli grave.

In cele din urma putem aminti si stresul sever intr-o perioada scurta de timp. Un astfel de eveniment poate contribui de asemenea la pierderea parului si la favorizarea instalarii sau avansarii alopeciei. In multe situatii aceste cauze nu fac altceva decat sa completeze principala cauza a alopeciei, si anume ereditatea.

Solutia cea mai eficienta pentru alopecie

Odata ce alopecia se instaleaza si incepe sa evolueze, este foarte probabil ca barbatii afectati fie sa aiba o alopecie in anumite zone ale scalpului, fie sa piarda complet podoaba capilara. Indiferent de situatie, daca esti printre persoanele care se simt foarte afectate de faptul ca se confrunta cu alopecia, atunci nu iti ramane decat sa apelezi la procedura de implant de par. Apeleaza la clinica noastra pentru evaluarea alopeciei si pentru a gasi tratamentul optim din perspectiva transplantului de par.