Este probabil cel mai des întâlnită replică pe care o auziţi atunci când sunteţi în faţa deciziei care să vă redea definitiv podoaba capilară. De cele mai multe ori de la dvs., dar şi de la ceilalţi, pentru că, implantul de păr poate părea pentru cei mai mulţi pacienţi soluţia pe care vor să o amâne cel mai mult şi de care, de obicei, se tem. Şi atunci apar soluţiile pe care am vrea să le încercăm “Înainte să merg să încerc transplantul. Poate creşte la loc”.
Din păcate, ca observaţie generală, foliculul căzut nu se mai regenerează. Este definitiv pierdut. Aplicarea unor serumuri regeneratoare are cu adevărat efect atunci când foliculul de păr este încă activ, pentru a stimula creşterea firelor de păr din folicul. Altfel, va rămâne aceeaşi suprafaţa netedă şi goală.

Sunt candidatul potrivit pentru un implant de păr?

În primul rând, trebuie luat în considerare pattern-ul de pierdere a părului. Şi anume, dacă procesul de alopecie nu este definitivat, chiar şi rădăcinile transplantate vor cădea, urmând linia de cădere genetică.
La bărbaţii tineri este mai dificil de înţeles care de modelul liniei de cădere, pentru a avea o analiză predictibilă şi a şti ce zone vor urma să fie afectate de cădere. Desigur, efectuarea unui transplant chiar şi la o vârstă de până în 25 de ani, va conferi aspectul natural dorit, însă este greu de prevăzut dacă alopecia va continua.

Aşteptarea poate să fie înţeleaptă uneori

Un medic specialist cu experienţă vă va recomanda mereu să aşteptaţi până când pattern-ul de cădere este vizibil şi stabilit. Dacă există o subţiere la nivelul firului de păr, este foarte probabil ca pierderea părului să se intensifice. În aceste cazuri, linia de pierdere trebuie evitată, pentru că s-ar putea ajunge la situaţia nedorită în care grafturile sunt implantate în zona frunţii – zona de reducere podoabă capilară, pentru că alopecia nu este încheiată, şi am putea epuiza astfel zonele de recoltare folicului.
Acestea sunt situaţiile cele mai importante în care doar un medic specialist, cu experienţă în transplantul de păr, poate aprecia corect.

Sunt mai mulţi factori pentru a determina candidatul potrivit pentru procedura de implant de păr. Vârsta de peste 25 de ani, mai aproape de 30 chiar, este ideală pentru a efectua procedura. Şi asta pentru că pierderea părului se apropie de încheiere.
În cazurile pacienţilor de 20 de ani, regenerarea naturală a părului este chiar dăunătoare procedurii de transplant, pentru că nestabilită fiind linia de cădere, există posibilitatea de implantare foliculi în proximitatea firelor care se regenerează şi de pot crea astfel mici denivelări la nivelul scalpului.
Un transplant de păr la o vârstă atât de fragedă precum 20-24 de ani are justificare doar în cazuri profesionale sau cu încărcătură emoţională puternică. De obicei, la această vârstă, specialiştii recomandă tratamente alternative pentru a activa regenerarea şi a evita subţierea firelor de păr.