Odata cu cresterea popularitatii tratamentului de implant de par, apar si tot mai multe intrebari din partea barbatilor care isi doresc sa rezolve problema alopeciei. Indiferent daca vorbim despre persoanele tinere sau daca facem referire la persoanele in varsta, alopecia este o problema care afecteaza un numar semnificativ de barbati.

Una dintre intrebarile frecvent aparute in randul persoanelor dornice sa rezolve problema calvitiei prin intermediul implantului de par este aceea referitoare la sezonul in care este recomandata aceasta procedura chirurgicala.

Ei bine, trebuie spus ca din punct de vedere al specialistilor in implantul de par, aceasta procedura nu are vreo recomandare privind un sezon adecvat sau specific. Cu alte cuvinte, implantul de par poate fi efectuat fara nici cea mai mica problema atat in lunile de vara, cat si in lunile de iarna.

Din acest motiv se poate urma procedura transplantului de par atat in lunile de iarna, cat si in lunile de vara. Tot ceea ce trebuie sa faca orice pacient care a optat pentru aceasta procedura este sa respecte intocmai planul de interventie si sa urmeze sfaturile postoperatorii ale medicului.

Intrebarile privind sezonul adecvat pentru implantul de par cel mai degraba au aparut ca urmare a faptului ca exista pareri referitoare la temperaturile prea ridicate sau prea scazute din lunile de vara, respectiv de iarna. Insa din punct de vedere medical, nu exista vreo restrictie pentru efectuarea procedurii de implant de par in orice anotimp.

Tot ceea ce trebuie retinut de catre orice pacient este sa se adapteze la temperaturile si conditiile meteo ale sezonului cand apeleaza la o clinica pentru transplantul de par. In lunile de vara recomandarile medicului sunt de a evita expunerea directa la razele soarelui la scurt timp dupa efectuarea transplantului.

Aceasta recomandare vine in contextul in care razele directe al soarelui pot fi considerate riscante pentru scalp si mai ales pentru zona unde a fost efectuat transplantul. De asemenea, se poate ajunge la arsuri si evident la afectarea vindecarii zonei supuse implantului de par.

De cealalta parte, in lunile de iarna nu exista riscuri la expunerea directa la lumina soarelui. In schimb, in acest luni de iarna este absolut nerecomandat ca pacientul sa se expuna direct cu pielea scalpului la temperaturile foarte scazute.

Acestea ar fi principalele recomandari ale medicului in cazul transplantului de par in functie de perioada din an in care se realizeaza aceasta procedura. In orice situatie, medicul specialist va indica exact pacientului care este conduita pre si post operatorie pe care acesta trebuie sa o aiba pentru a se bucura de cele mai bune rezultate in cazul implantului de par.

Respectarea tuturor indicatiilor primite din partea medicului specialist este garantia unui implant de par reusit si a unei vindecari rapide, fara complicatii si neplaceri. Indiferent de momentul in care te-ai decis sa apelezi la procedura implantului de par, te asteptam la clinica noastra pentru consultatia preliminara si pentru stabilirea pasilor tratamentului. Folosim cele mai moderne abordari in transplantul de par si garantam pentru rezultatele acestui tratament.