Nu doar pierderea completa a parului din anumite zone ale scalpului este o problema des intalnita atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor. O alta problema este reprezentata de faptul ca parul este mult mai rar dupa trecerea anilor. Cauza poate fi inaintarea in varsta, stresul prelungit sau alte cauze.

Din acest motiv foarte multa lume se intreaba daca ar putea avea din nou densitatea parului, daca ar putea sa aiba parul des ca inainte. Raspunsul la aceasta intrebare este unul afirmativ, fiecare persoana care doreste sa obtina din nou densitatea dorita a parului putand sa opteze pentru tratamentul de implant de par.

Cand vorbim despre o densitate buna a parului?

Inainte de a aborda problema implantului de par este important sa stabilim cand discutam despre o densitate buna a parului. Aici vorbim despre numarul de fire de par prezent pe fiecare centimetru patrat al pielii intr-o anumita zona a corpului. Densitatea normala este cuprinsa intre 65 si 120 de unitati foliculare pe fiecare centimetru patrat. Desigur, numarul acesta difera de la persoana la persoana.

Densitatea firelor de par este un detaliu esential in cazul implanturilor de par. Zona donatoare care are un numar tot mai mare de foliculi de par va oferi rezultate dintre cele mai bune. Densitatea parului variaza in baza anumitor factori precum starea de sanatate generala, problemele aparute la nivelul parului, culoarea parului sau aspecte genetice. Inaintarea in varsta conduce de asemenea la reducerea densitatii parului.

Un alt aspect important de punctat in privinta densitatii parului este distributia firelor de par in foliculi. Fiecare unitate foliculara poate sa aiba incepand de la 1 si pana la 5 fire de par. Cu alte cuvinte, numarul cat mai mare de fire de par la nivel de folicul va asigura si o densitate mai mare a parului.

Grosimea parului completeaza aspectele privind factorii ce influenteaza densitatea parului. Pentru persoanele sanatoase grosimea parului este in medie de 70 de microni, insa trebuie punctat faptul ca grosimea difera in functie de culoarea parului. Parul inchis la culoare are o grosime mai mare comparativ cu firele de par blond.

Cresterea densitatii parului si metodele disponibile

Pentru a avea densitatea dorita a parului este important in primul rand o hidratare optima si o dieta echilibrata. Prin aportul suficient de proteine, vitamina B5, vitamina E, acizi grasi esentiali, carbohidrati, fier si zinc vei putea mentine un par sanatos si puternic care sa nu duca la caderea parului si implicit la o densitate buna a parului. De asemenea, aportul acestor minerale si elemente nutritive poate duce la imbunatatirea densitatii parului daca se observa un deficit de oricare dintre aceste minerale si substante.

Orele suficiente de somn si evitarea stresului sunt alte metode pentru a spori densitatea firelor de par. Printre metodele disponibile putem aminti inclusiv folosirea de sampoane si balsamuri care contin colagen, proteine si antioxidanti. Insa cea mai eficienta metoda, mai ales in cazurile grave in care parul este foarte rar, o reprezinta implantul de par. Vorbim despre o metoda eficienta si cu rezultate permanente in obtinerea densitatii dorite a parului.