Pe măsură ce înaintăm în vârstă, suntem supuși căderii părului și schimbării felului în care arătăm. Pierderea podoabei capilare sau alopecia este afecțiunea care ne influențează dramatic viața. Deși bărbații prezintă un risc mai mare de a dezvolta de timpuriu această afecțiune, și femeile întâmpină astfel de probleme.

Cauzele? Factorii de mediu, stres, lipsa somnului, schimbările hormonale, boli autoimune, predispoziții ereditare sau efecte adverse ale unor medicamente. Vestea bună este că există opțiuni pentru recăpătarea podoabei capilare și, inevitabil, și a stimei de sine. Deși privită ca un lux de către consumatorul român, procedura de implant de păr a devenit un serviciu mult mai accesibil decât acum 10 ani, de exemplu. În plus fiind cu rezultate permanente, în timp, costurile vor fi vizibil mai mici decât investiții constante în tratamente externe și medicamentoase pentru regenerarea părului. Rezultatele sunt oricum incomparabile la nivel de eficiență și efort de îngrijire.
Primul pas este stabilirea unei consultații cu un specialist pentru evaluarea situației dvs. și pentru a vă explica modul în care se derulează intervenția și ce rezultate să așteptați.

Cât durează rezultatele unui implant?

În primul rând, transplantul de păr este o procedură complet naturală. Executată corect, de un specialist, rezultatele sale pot fi impresionante. Din fericire, pentru a atenua toate grijile viitorilor noștri pacienți, în mai bine de 90% din cazuri, rezultatele sunt permanente. Ce înseamnă acest lucru? Că nu va mai fi nevoie de o procedură ulterioară, decât în cazuri excepționale în care alopecia este una severă. Toate aceste lucruri sunt comunicate însă de la primul consult când se stabilește severitatea afecțiunii.

De ce să luăm în calcul un implant de păr

Pe lângă multiplele motive de rațiuni fizice, cel mai important este modul în care pacientul se percepe. Calitatea vieții stă în spatele întregului concept de susținere a acestei proceduri. Vrem să avem un aspect atractiv, să ne lăsăm priviți și să fim admirați. O dorință pe care mulți ar judeca-o ca fiind superficială, însă care ne definește. A avea un păr frumos și bogat este deopotrivă dorința femeilor, cât și a bărbaților. Acceptarea și angrenarea în cât mai multe situații cu componentă socială se vor accelera odată cu creșterea încrederii în sine.

O procedură care schimbă vieți

Recăpătarea podoabei capilare schimbă vieți în moduri neașteptate. Este o decizie dificilă pentru cei mai mulți pacienți, însă rezultatele sunt realmente o răsplată. Cei afectați de alopecie vor putea să renunțe fără griji la șepcile și pălăriile pe care le purtau ca să își camufleze lipsa părului.

O soluție permanentă

Transplantul de păr executat de specialiști asigură o soluție permanentă. Sunt multe persoane, deși pare greu de crezut, care încep să își piardă părul încă din adolescență și poate fi o experiență cu adevărat traumatizantă. Realitatea este că adolescenții pot fi foarte duri unii cu ceilalți și ar putea să își agaseze colegul care și-a pierdul părul de la tâmple, făcând glume pe seama sa.
La un moment dat, cu toții suntem puși în fața unor decizii importante, menite să ne schimbe viața. Implantul de păr este una dintre ele.