Caderea parului si lipsa parului din anumite zone ale scalpului este una dintre problemele cu care se confrunta inca din tinerete un numar foarte mare din populatia masculina. Fara urmarea tratamentelor adecvate, in timp caderea parului conduce la instalarea alopeciei. Solutia principala si cu rezultate permanente in cazul alopeciei este implantul de par.

Chiar daca in ultimii ani implantul de par a devenit tot mai popular si tot mai cautat, in continuare exista pareri si mituri in privinta riscurilor acestei proceduri chirurgicale estetice. In ceea ce urmeaza vei putea descoperi principalele mituri false care sunt asociate cu implantul de par.

Implantul de par este o procedura chirurgicala dureroasa

Mitul privind o interventie chirurgicala dureroasa este unul complet fals. Este adevarat ca fiecare pacient poate resimti diferit interventia in timpul procedurii de extragere a foliculilor de par de la nivelul zonei donatoare si implantarea acestora in zona afectata de alopecie. Insa trebuie spus ca interventia implantului de par este realizata sub anestezie locala, iar metodele moderne de implant de par genereaza un disconfort minim. In consecinta implantul de par nu este o procedura dureroasa.

Recuperarea este foarte usoara si vindecarea se face de la sine

Un alt mit complet fals este acela care priveste recuperarea si vindecarea. De multe ori se vorbeste despre faptul ca recuperarea este foarte usoara si vindecarea se face de la sine. Insa trebuie spus ca scalpul va fi extrem de sensibil in prima perioada dupa implant.

Recuperarea presupune uneori urmarea unui tratament cu antiinflamatoare, acestea generand uneori o usoara ameteala sau chiar migrene. In privinta vindecarii, trebuie urmata cu mare atentie o ingrijire pe cont propriu, respectarea indicatiilor medicului specialist si protejarea scalpului de temperaturi extreme, lovituri sau presiune. Doar in acest mod recuperarea si vindecarea vor putea duce la un succes al implantului de par.

In urma implantului va cadea tot parul

Tot printre miturile false despre implantul de par regasim si acela care vorbeste despre faptul ca in urma procedurii, pacientul se va confrunta cu caderea totala a parului. Pacientii trebuie sa stie ca in urma procedurii implantului de par, va avea loc o crestere falsa a parului implantat si acest par va cadea ulterior.

Insa radacinile implantate raman la nivelul scalpului. In consecinta, in urmatoarele 2-3 luni vor creste din nou fire de par care vor fi permanente, cu o rata de crestere de circa 1 cm pe luna. Astfel, in aproximativ 6 luni de la momentul implantului, firele de par vor avea un ritm de crestere normal si regulat, care vor asigura un aspect natural al scalpului.

Dupa implantul de par raman cicatrici vizibile

O afirmatie falsa priveste aceea care spune ca implantul de par genereaza cicatrici vizibile. Datorita faptului ca folosirea tehnicii de implant de par FUE (Extractia de Unitati Foliculare) in care sunt recoltate si transplantate fir cu fir unitatile foliculare, riscul de a ramane cicatrici in urma implantului de par este complet eliminat, iar precizia milimetrica asigura un rezultat estetic deosebit.