Calea Dorobantilor 188 - 190, Sector 1, Bucuresti, RO Luni - Vineri 10:00-20:00 +40 745 200 282

Blog

Pot folosi părul altcuiva pentru implant? Va cădea tot părul implantat?

Pot folosi părul altcuiva pentru implant? Va cădea tot părul implantat?

Ca și în cazul majorității tratamentelor chirurgicale, transplantul de păr prin metoda de extragere a unei singuri unități foliculare vine cu o serie de mituri atașate.
Procedura FUR, în transplantul de păr, este încă relativ nouă. Sunt însă câteva mituri pe care specialiștii le-au confruntat în cadrul consultațiilor cu pacienții lor. Printre cele mai întâlnite nedumeriri și preconcepții sunt următoarele:

Mitul nr. 1: Cel mai bine este să ai un transplant de păr când ești tânăr

Au fost cazuri în care pacienții trecuți de 40 de ani au fost pe punctul de a refuza transplantul invocând motivul vârstei. Dar nu este cazul. În majoritatea cazurilor, există o șansă mare de succes pentru un transplant de păr atunci când pacientul este cel puțin trecut de 30 de ani. Când pacientul este tânăr, patternul de cădere este imprevizibil, iar pierderea părului poate continua, având în vedere activitatea hormonală intensă.

Mitul nr. 2: Scalpul va fi plin de păr la 2 zile după transplant

La fel ca părul normal, transplantul de păr necesită timp să crească. Părul transplantat va crește treptat și poate dura până la un an întreg pentru a finaliza întregul proces. Din păcate, nu te vei trezi a doua zi cu un cap plin de păr, dar treptat, părul tău va crește și va arăta natural.

Mitul nr. 3: Atunci când un număr mare de grefe sunt transplantate, acestea nu primesc suficiente cantități de sânge

Dacă foliculii de păr nu primesc suficientă cantitate de sânge, acest lucru poate împiedica creșterea părului. Sursa de sânge a scalpului este atât de mare încât este capabilă să furnizeze sangvinizare pentru mii de grefe recent transplantate la un moment dat. Nu vă faceți griji cu privire la afluxul de grefe de păr care încetinesc alimentarea cu sânge.

Mitul nr. 4: Transplantul de păr va arăta evident

La Lookclinic, medicii noștri specialiști DHI controlează unghiul și adâncimea fiecărei grefe de păr, angrenându-le în scalp pentru a imita modelul natural al părului. Având în vedere acest lucru, atunci când părul nou crește, acesta va imita restul părului dvs. și va arăta la fel de natural.

Mitul nr. 5: Transplanturile de păr sunt doar pentru bărbați

Atât bărbații cât și femeile suferă de pierderea părului și, deși transplanturile de păr FUE sunt mai populare în rândul populației masculine, aceasta nu înseamnă că sunt doar pentru bărbați. Transplanturile de păr FUE pot fi folosite pentru a ajuta femeile care suferă și cu căderea părului.

Mitul nr. 6: Părul va cădea

La câteva săptămâni după operația de transplant de păr, părul transplantat ar putea cădea. Cu toate acestea, nu este motiv de îngrijorare. Părul dvs. va relua ciclul normal de creștere și va deveni o parte permanentă a scalpului.

Mitul nr. 7: Poți folosi părul altcuiva pentru transplantul tău

Dacă sunteți total chel, un transplant de păr nu este tratamentul pentru dumneavoastră. Pentru a avea un transplant de păr trebuie să aveți suficient păr donator. Unii oameni cred că poți folosi foliculii de păr donor de la o altă persoană, dar corpul ar respinge pur și simplu părul străin.

Posted Comments
  • Bogdan b
    Bogdan b
    Am 20 de ani și am parul foarte rar și subtire ...daca parul încă imi cade, pot face implant? Nu o sa se vada la fel ca acum cand începe sa imi cada restul parului?
    reply
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.