Medicina, din păcate, nu ține cont de prietenie.

Părul implantat trebuie să fie doar al pacientului care efectuează intervenția?

De ce? Pentru că și aici vorbim despre compatibilitate.

Acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, dar sistemul imun va respinge firele implantate odată ce vor începe să crească, deoarece sunt ale unui corp străin. Organismul le percepe ca pe un atac asupra sa și va distruge părul transplantat.

Care este rata de succes a implantului de păr?

Pentru ca transplantul de păr să aibă succes, foliculii de păr ar trebui să fie vascularizați rapid, adică ar trebui să „adere” în zona unde sunt plasate rădăcinile noi. Dacă este făcut printr-o metodă corectă, rata de succes a transplantului de păr este ridicată. Pentru un aspect natural, părul trebuie transplantat în zonele afectate de alopecie, la o distanță corectă, cu unghiul corect și densitatea corectă.

Care sunt riscurile transplantului de păr?

Ca orice procedură medicală, transplantul de păr aduce cu sine diverse riscuri. Transplantul de păr este o procedură lungă și pot fi necesare mai multe transplanturi în decurs de 1-2 ani, în funcție de gradul de pierdere a părului.

Se pot observa complicații cum ar fi infecția și cicatricile semnificative, deși acestea sunt foarte rare. După operație, poate fi observată o durere care poate fi controlată prin analgezice, senzație de disconfort, uneori vânătăi și umflături. Pot să apară sângerări în zonele în care este implantat părul sau de unde este transplantat părul și acestea se recuperează spontan în decurs de câteva zile.

Cât pot amâna implantul de păr?

Aceasta este una dintre întrebările cu care pacienții noștri încep discuția despre intervenția mult dorită.

De obicei, atunci când ajung la consultație, pacienții noștri ne întreabă acest lucru, vrând să fie siguri că înainte de a intra în intervenție, au făcut toate tratamentele posibile pentru a-și recupera părul.

Amânarea este decisă doar de pacient, în funcție de confortul său.

Una dintre soluțiile preliminare, cu rezultate testate de medicii noștri, este PRP – ul.

Este un tratament natural 100%, fără efecte secundare care stimulează foliculii de păr și pielea. Indicată atât la bărbați, cât și la femei cu alopecie androgenetică cât și pentru alte tipuri de căderea părului.

Plasma bogată în trombocite este obținută din sângele pacientului, printr-un proces care include extracția și centrifugarea unei probe de sânge. PRP este infiltrat în scalp prin tehnica mezoterapică (mici injecții simultane cu o seringă circulară prevăzută cu mai multe ace), fără a fi nevoie de anestezie.

De cât timp avem nevoie pentru tratamentul cu PRP?

Aproximativ o jumătate de oră pe sesiune. Protocolul inițial este, de obicei, 3 sesiuni, la interval de o lună una de cealaltă.

Ce riscuri implică aceasta?

Nu are nici un fel de risc atunci când folosește propriul nostru sânge.

Cum observăm rezultatul?

Putem aprecia o îmbunătățire a calității pierdute a părului, reducerea căderii, precum și recuperarea densității în cazurile în care căderea a fost în ultimele luni.

Și despre ce preț vorbim?

Aproximativ 150 EUR pe sesiune. Terapia cu PRP se efectuează în clinica Lookclinic, de către medicii noștri dermatologi.