In contextul in care in societatea moderna tot mai multa lume se concentreaza pe aspectul fizic, este absolut firesc faptul ca si in randul barbatilor atentia acordata esteticii sa fie mai mare. Una dintre principalele probleme in cazul barbatilor este caderea parului sau aparitia cheliei.

Aceasta problema poate afecta barbatii de toate varstele. Daca te confrunti cu aceasta problema si vrei sa o rezolvi, poti sa te indrepti inspre procedura implantului de par. Exista mai multe motive pentru barbatii sunt interesati de transplantul de par, principalele astfel de motive fiind discutate in ceea ce urmeaza.

Aspecte legate de caderea parului la barbati

Cauzele care pot duce la pierderea parului de catre barbati sunt diversificate si in acelasi timp numeroase. Printre principalele cauze care pot sa conduca la pierderea parului regasim factorii genetici, factorii hormonali sau factorul legat de varsta. Daca in cazul factorilor genetici este aproape imposibil de intervenit altfel decat prin implantul de par, in cazul factorilor hormonali exista anumite abordari care pot reduce efectele caderii parului.

Insa si in acest caz, la fel ca si in situatia varstei, daca firele de par au inceput sa cada, este tot mai dificil sa vorbim despre o metoda pentru redarea aspectului initial al scalpului, alta decat implantul de par. Trebuie punctat faptul ca este natural sa existe o cadere a parului de aproximativ 100 de fire pe zi. De obicei acestea se regenereaza si astfel scalpul nu va suferi din punct de vedere al aspectului firelor de par.

In situatia in care firele de par nu se regenereaza si pacientul se confrunta cu alopecia, atunci cu siguranta ca regenerarea naturala a firelor de par nu mai este posibila. Vestea buna este ca aparitia cheliei nu reprezinta o problema de sanatate sau nu indica neaparat un risc la adresa sanatatii. Exista si anumite tratamente impotriva caderii parului care pot aduce rezultate, dar de cele mai multe ori rezultatele sunt doar temporare.

Avantajele implantului de par

Implantul de par este solutia aleasa de tot mai multi barbati care se confrunta cu aparitia cheliei. Exista mai multe argumente care conduc la aceasta alegere si mai multe avantaje care conving tot mai multi barbati ca implantul de par poate fi solutia optima pentru recuperarea unui scalp cu fire de par sanatoase si care sa acopere intreaga suprafata a scalpului.

Un prim motiv se refera la recuperarea increderii de sine. Multi barbati simt ca isi pierd increderea de sine datorita faptului ca se confrunta cu alopecia. Un al doilea motiv este dat de faptul ca implantul de par ofera rezultate permanente si naturale. Daca anumite proceduri sau tratamente impotriva alopeciei au rezultate temporare si implica urmarea unor etape pentru perioade lungi de timp, implantul de par este o solutie care ofera rezultate permanente.

Disconfortul minim si metodele non-invazive disponibile astazi in domeniul implantului de par completeaza lista motivelor pentru care tot mai multi barbati care au problema cheliei aleg sa apeleze la o clinica specializata in procedura transplantului de par pentru obtinerea aspectului dorit al parului.