Firul de păr nu se îngroașă dacă îl tundem mai des, deși asta se obișnuiește să se spună.
Există câteva motive reale pentru pierderea părului și, dacă doriți să știți cum să obțineți firul de păr mai gros, trebuie să știți câțiva dintre principalii vinovați.

Fumat

Dacă fumezi mai mult de 20 de țigări pe zi, deja ești pericol de a deveni chel, deci acum e timpul să acționezi. Toxina din fumul de țigară poate reduce fluxul de sânge în foliculii de păr, creând calviție și subțierea liniei părului. Deci, dacă vă întrebați „de ce părul meu este atât de subțire?”, tigara din mâna ta ar putea fi răspunsul.

Lipsa de proteine

Iată o scuză perfectă pentru o fleică porc pe grătar, de 1300 de calorii, deoarece s-a dovedit științific că lipsa de proteine ​​din dietă poate afecta cu adevărat părul. Firele de păr sunt alcătuite din fibre de proteine, deci dacă nu luați suficientă proteină, corpul dvs. va prioritiza alte zone cu pilozitate.

Patternul calviției masculine

Acesta este cel mai frecvent tip de pierdere a părului și, de obicei, durează între 15 și 25 de ani pentru ca un bărbat să ajungă complet chel. Părul începe mai întâi să se subțieze pe laturile și pe calota capului și începe să se extindă de acolo. Din păcate, nu există nici o modalitate de a vindeca acest lucru, dar există o mulțime de coafuri pentru bărbați pentru a estompa efectul alopeciei, iar procesul poate fi încetinit cu o varietate de medicamente.

Medicament

Uneori, medicamentele pe care le luați ar putea fi motivul pentru pierderea părului pe care o întâmpinați. S-ar putea să fie nevoie să faceți o excursie la medic și să discutați despre medicamente, doar pentru a vă asigura că subțierea nu este un efect secundar.

Stres

Stresul ar putea fi unul dintre factorii principali care vă provoacă pierderea parului. Probabil că vi s-a spus din nou și din nou că stresul este rău pentru sănătatea ta, dar afectează și părul tău.

Cauze medicale

Există, de asemenea, o serie de afecțiuni medicale care pot duce la căderea sau subțierea firului de păr. Adesea, dacă aveți o infecție sau o boală gravă, corpul dvs. se străduiește atât de mult să lupte împotriva infecției încât uită complet părul, ceea ce poate duce la subțierea acestuia din cauza lipsei de nutrienți.

Cum rezolvăm problema subțierii părului la bărbați

Creșteți aportul de proteine, Omega 3, fier și vitamina C pentru a obține un fir de păr mai gros și mai plin. Utilizați cel mai bun șampon pentru păr fin, inclusiv dintre cele care nu conțin sulfat.
Există tunsori bune pentru părul subțire care pot ajuta la ascunderea unor pierderi.