Calea Dorobantilor 188 - 190, Sector 1, Bucuresti, RO Luni - Vineri 10:00-20:00 +40 745 200 282

Blog

Sala de forță și căderea părului. Care e legătura?

Sala de forță și căderea părului. Care e legătura?

Ceea ce faceți la sala de forță ar putea accelera mai mult decât creșterea masei musculare. De la diferite produse la proceduri, există cazuri în care bărbații sunt dispuși să facă aproape orice pentru a-și îmbunătăți rapid aspectul fizic.
Un studiu recent arată că, în UK, jumătate dintre bărbați ar prefera o podoabă capilară bogată, neamenințată de calviție în locul unei soții supermodel sau a unei reduceri imbatabile la mașina dorită. Dieta este legată de sănătatea părului, deoarece deoarece lipsa anumitor elemente nutritive poate provoca subțierea.
Forța sportivilor la antrenament poate beneficia de niveluri crescute de testosteron, hormonul sexual masculin care ajută la acumularea masei musculare. Din dorința obținerii unui aspect fizic performant, mulți sportivi recurg la steroizi și suplimente hormonale masculine. Cu toate acestea, corpul transformă testosteronul în dihidrotestosteron – o formă de hormon sexual masculin care inhibă creșterea părului pe cap și contribuie la calviția masculină.

Patternul de calviție masculină este caracterizat de lipsa de creștere a părului care începe în partea de sus a capului. De-a lungul timpului, cheila progresează, se extinde în jos de la calotă, până când vă pierdeți tot părul. Doi factori – testosteronul și predispoziția genetică – acționează concertat pentru a duce acest tip de chelie. Un bărbat care are o predispoziție pentru chelie de tip masculin, dar cu un nivel scăzut de testosteron nu își va pierde părul. O femeie care este predispusă genetic la dezvoltarea acestui tip de chelie își va pierde părul numai dacă produce prea mult hormon.

Cum influențează excesul de testosteron căderea părului

O parte din foliculul dvs. de păr – papila dermală – absoarbe substanțe nutritive din capilarele pielii și creează foliculi de păr noi, stimulând creșterea părului. Papila conține, de asemenea, receptori pentru un hormon sexual masculin cunoscut sub numele de dihidrotestosteron sau DHT. Când acești receptori ridică DHT în corpul dumneavoastră, nutrienții sunt împiedicați să vă atingă foliculul de păr. Pentru că nu primește alimente, foliculul intră într-o stare de odihnă. Foliculul inactiv se micșorează treptat, determinând părul să se subțieze și să se ușureze. În cele din urmă, părul din partea de calotă se va asemăna cu părul abia vizibil de la ceafa unui copil. Cantitatea de DHT pe care organismul o produce și sensibilitatea foliculilor de păr la DHT contribuie la chelia de tip masculin.

Posted Comments
 • Marian Constantinescu
  Marian Constantinescu
  Bună seara,citind acest articol am găsit cumva o asemănare a pierderii parului în ultimii 3 ani, menționez faptul ca am 33 de ani și am făcut sala pt a slabii, lucru care s-a si întâmplat, am reușit sa dau jos în jur de 25 de kg, însă părul meu s-a rărit foarte rău, am luat tot felul de suplimente și produse de slăbit fără sa ma gândesc vreo clipa ca aceasta ar putea afecta în vreun fel organismul meu, telul meu era sa slăbesc și nu nimic nu mai conta. Intrebarea mea este dacă exista tratament pt stoparea căderii, si dacă da va rog sa-mi comunicați dacă ma puteți ajuta în acest sens, sau dacă nu, sa-mi recomandați un dermatolog, refuz sa cred momentan ca am nevoie de implant, mulțumesc frumos și aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.
  reply
  • Becheru Anne
   Becheru Anne
   Buna ziua, domnule Marian Constantinescu, Va multumim pentru interes si ne pare rau pentru deteriorarea podoabei capilare. Exista o legatura indirecta clara prin accelerarea secretiei de testosteron, lucru care duce la inhibarea foliculilor de par, la subtierea firelor de par si la pierderea lor. Sperăm să puteți stopa pierderea părului. Recomandarea este evitarea suplimentelor care duc la cresterea masei musculare si sa va hraniti natural, renuntand la substantele sintetizate chimic. Totodata, va invitam la un consult pentru recomandarea unui tratament pentru a ajuta hranirea foliculilor si stimularea cresterii. PRP este una dintre cele mai bune solutii la acest moment, dar putem decide impreuna dupa consultatie ce vi se potriveste mai bine. Cu drag, echipa Lookclinic
   reply
 • Ionut
  Ionut
  Bună, dar dacă se face transplant de par va mai cădea dacă voi continua sa fac sala și sa folosesv substanțe anabolizante?!
  reply
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.