Pentru barbatii care se confrunta cu pierderea parului, aceasta situatie poate fi o problema majora. Este foarte important ca barbatii care isi doresc sa isi recapete increderea de sine prin prisma podoabei capilare sa aiba in vedere optiunea implantului de par. Totusi, pentru ca aceasta procedura chirurgicala sa fie una reusita si cu rezultate permanente, este nevoie ca pacientul sa respecte intocmai sfaturile medicului care a efectuat interventia.

Daca vrei sa rezolvi problema cu pierderea parului, in continuare sunt cateva sfaturi care trebuie respectate si urmate dupa interventia de implant de par. Aceste sfaturi pot face diferenta dintre o operatie reusita si una considerata a fi un esec.

Acorda atentie sporita in primele saptamani

Un prim sfat important este acela de a acorda o atentie sporita in primele saptamani de la interventie. In aceasta perioada este posibil ca anumite fire de par implantate sa cada, dar acest lucru nu este nimic ingrijorator, fiind un proces firesc.

In acelasi timp, se recomanda evitarea expunerii la soare in primele saptamani. De asemenea, trebuie evitate accesoriile care pot pune presiune pe zona capului, precum palariile, sepcile sau alte acceesorii pentru cap. Expunerea la soare trebuie evitata in primele 5-7 zile de la realizarea implantului de par, mai ales daca interventia a avut loc in lunile de vara.

Efectueaza spalarea scalpului cu grija

In urma implantului scalpul va putea fi spalat la cateva zile dupa procedura propriu-zisa. Curatarea si spalarea scalpului trebuie sa fie realizata usor, prin masarea zonei fara prea multa forta si folosind un sampon delicat sau care este recomandat de catre medicul care a efectuat procedura. Samponul poate sa difere de la pacient la pacient, tocmai din acest motiv nu se recomanda ca pacientul sa caute informatii in mediul online si este indicat sa respecte intocmai sfaturile medicului.

Se recomanda evitarea atingerii zonei implantului in timpul somnului

Un alt sfat util pentru pacientii care au efectuat un implant de par este acela de a evita pe cat posibil atingerea zonei sau a zonelor unde a fost realizata interventia. In acest sens recomandarile generale sunt de a dormi pe spate sau pe o parte, astfel incat zonele unde au fost implantati foliculii de par sa nu fie afectati.

Fumatul si implantul de par

Din perspectiva fumatului, trebuie spus ca recomandarea medicilor specialisti este aceea de a se renunta la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa implantul de par. Aceasta recomandare vine in contextul in care fumatul are efecte directe asupra implantului de par, fapt pentru care poate avea un impact si in ceea ce priveste vindecarea zonei scalpului unde a fost efectuat implantul.

Evita efortul fizic in primele saptamani dupa implant

Tot printre sfaturile utile pentru reusita unui implant de par este acela de a evita efortul fizic in primele saptamani dupa efectuarea implantului de par. Mai ales in prima si a doua saptamana este indicata evitarea efortului fizic pentru a se evita ca transpiratia sa duca la aparitia de complicatii in urma procedurii chirurgicale de transplant de par.