In randul tehnicilor operatorii pentru implantul de par regasim mai multe variante. Cea mai avansata si apreciata tehnica este metoda FUE sau tehnica de transplant de par prin Extractia Unitatilor Foliculare (FUE). Aceasta este o procedura care poate fi impartita in trei pasi, si anume extractia, realizarea inciziilor si implantarea unitatilor foliculare extrase.

Prin utilizarea metodei FUE se pot recolta intr-o singura zi un numar foarte mare de foliculi de par. Rezultatele sunt excelente si vorbim astfel despre o crestere rapida a parului, o toleranta foarte ridicata din partea pacientului, dar si lipsa unei cicatrici majore, precum in cazul altor tehnici folosite in transplantul de par.

Procedura aceasta implica obtinerea fiecarei unitati foliculare individuale direct din scalp. Spre deosebire de metoda FUT unde se extrage parul care urmeaza a fi implantat sub forma unei benzi din zona donatoare, in cazul metodei FUE extractia firelor de par se face diferit. Astfel nu va ramane nici o cicatrice datorita faptului ca fiecare unitate foliculara este extrasa prin efectuarea unor mici intepaturi.

Daca initial aceasta procedura era realizata manual, acum exista diferite instrumente moderne folosite pentru extragerea firelor de par care urmeaza a fi transplantate. Efectuarea implantului de par prin tehnica FUE implica un scalp ras si extragerea unitatilor foliculare de catre medicul specialist.

Exista mai multe avantaje pe care le propune tehnica FUE atunci cand vorbim despre implantul de par. Iata care sunt cele mai importante avantaje in cazul acestei abordari in implantul de par:

  • Interventie chirurgicala fara cicatrici permanente si fara suturi;
  • Perioada de recuperare foarte scurta si un proces de vindecare fara un disconfort major;
  • Durere redusa si disconfort minim in perioada postoperatorie;
  • Un numar redus de limitari sau de restrictii din partea medicului specialist in privinta activitatilor care pot fi realizate in perioada postoperatorie;
  • Metoda FUE este foarte utila inclusiv pentru persoanele cu un scalp restrans;
  • Posibilitatea de a extrage unitati foliculare pentru implant dintr-o suprafata extinsa;
  • Posibilitatea de a folosi ca zona donatoare inclusiv parul de pe corp;

Acestea sunt principalele avantaje ale tehnicii FUE in ceea ce inseamna transplantul de par. Avand in vedere avantajele si eficienta metodei FUE, aceasta este in ultimii ani metoda recomandata cu preponderenta de catre medicii specialisti din domeniul implantului de par.

Chiar daca exista diferite metode pentru implantul de par, trebuie punctat faptul ca in general orice pacient care intampina problema pierderii parului poate sa beneficieze de implantul de par prin metoda FUE. Primul pas in urmarea unei astfel de proceduri il reprezinta efectuarea unei consultatii intr-o clinica specializata in implantul de par.

In urma discutiei cu medicul specialist se va lua decizia impreuna cu pacientul cu privire la abordarea care urmeaza a fi efectuata pentru recoltarea firelor de par din zona donatoare si implantarea acestora in zona unde firele de par lipsesc. Daca ai nevoie de un implant de par, clinica noastra realizeaza astfel de proceduri chirurgicale prin metoda FUE, oferind pacientilor rezultate foarte bune.