Calea Dorobantilor 188 - 190, Sector 1, Bucuresti, RO Luni - Vineri 10:00-20:00 +40 745 200 282

Blog

5 întrebări pe care cei mai mulţi pacienţi şi le pun înainte de transplantul de păr

5 întrebări pe care cei mai mulţi pacienţi şi le pun înainte de transplantul de păr

A trece printr-un transplant de păr este un eveniment care schimbă vieţi, dar, în unele cazuri, atunci când procedurile nu sunt efectuate de specialişti, poate deveni o dezamăgire. Cei care ajung să citească acest articol au trecut probabil prin zeci de tratamente anti-cădere, atât vitamine, cât şi soluţii dermato-cosmetice. Cel mai important înainte de a lua decizia de a efectua un implant de păr este să fiţi informaţi. Mai jos, enumerăm 5 întrebări, cu răspunsurile aferente, probabil cele mai des puse înainte de a vă hotărî să vă recăpătaţi pentru totdeauna podoaba capilară.

1. Va şti toată lumea că mi-am făcut implant de păr ?

E nevoie de trei săptămâni ca suprafaţa de intervenţie să se vindece. Puteţi evita ieşirile în perioada asta sau să purtaţi o pălărie sau şapcă din materiale naturale, fără a strânge zona însă. După cele 3 săptămâni, roşeaţa va fi foarte puţin vizbilă.
Părul va creşte într-un ritm lent şi subtil după procedură, dar cel mai probabil apropiaţii vor observa ceva, dar nu îşi vor da seama exact care este schimbarea, în cazul în care zona de implantare este mică. Dacă numărul grefelor depăşeşte 2000, înseamnă că aria de acoperire este suficient de mare cât să fie observată schimbarea. Este practic diferenţa dintre un bărbat chel şi un bărbat cu podoabă capilară completă. Exemplul lui Răzvan Oprea de before and after pe care l-am postat pe site nu poate trece neobservat, mai ales pentru cei care îl ştiau afectat de alopecie.

Răzvan Oprea – înainte şi la câteva luni după procedură

2. Cât va trebui să stau în casă după intervenţie ?

De obicei este nevoie de doar câteva zile după procedură pentru recuperare. Nu faceţi activităţi intense şi acordaţi-vă o perioadă pentru a vă reface complet. Recomandarea este evitarea efortului fizic în următoarele 10 zile după operaţie.

3. Voi pierde părul deja existent din cauza intervenţiei de implant din apropierea foliculilor?

În timpul intervenţiei de implantare din zonele cu păr existent, este posibilă pierderea câtorva fire. Este numită pierderea de şoc şi se întâmplă din cauza faptului că părul din acea arie este deja slăbit şi subţire. Este practic, motivul pentru care faceţi implantul de păr în zona selectată.
Este vital să alegeţi medicul specialist potrivit. Expertiza şi gradul de pregătire sunt esenţiale. La fel şi procedura folosită.

4. Sunt rezultatele permanente?

Foliculii transplantaţi sunt genetic rezistenţi la cădere. Sunt grefele luate de la ceafă şi părţile laterale ale capului. Aceşti foliculi, din aceste zone, sunt programaţi genetic să crească toată viaţa.

5. Pentru cât timp semnele transplantului vor fi vizibile?

Creşterea părului este un proces greoi, chiar şi pentru cineva care nu se confruntă cu pierderea podoabei capilare. După procedură, primele semne de creştere sănătoasă apar la 3-4 luni datorită ciclului natural de creştere al părului. Din moment ce părul începe să crească, de la 8 luni încolo vă apropiaţi de rezultatul final, în toată-i splendoarea.

 

Posted Comments
  • Tony
    Tony
    Bună Ziua am o intrebare am facut un transplant de par in partea frontală sunt deja aproape 2 ani după fiecare dusch dau cand este cald afară și nu numai scalpul pisoi unde a fost făcută implantul ramane rosu vizibil este normal asa Multumesc
    reply
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.