Potrivit unui studiu publicat anul trecut de JAMA Facial Plastic Surgery – publicaţia bilunară a Asociaţiei Medicale Americane, bărbaţii care au trecut printr-un transplant de păr sunt percepuţi de cei din jurul lor ca fiind mai sociabili, mai încrezători şi mai de succes, din moment ce aspectul lor este unul mai tineresc şi mai atractiv.
Studiul JAMA a fost întocmit pentru a vedea impactul pe care o astfel de procedură îl are la nivel social asupra pacienţilor.
Şi în special, dacă transplantul de păr îmbunătăţeşte părerea privitorilor ocazionali asupra estimării de vârstă, atractivitate şi grad de succes profesional.
Scopul acestui studiu este un efort de a contribui la o bază de date solide pentru a certifica eficienţa tratării alopeciei masculine prin transplant de păr.
Transplantul de păr este una dintre cele mai cunoscute proceduri estetice întreprinse de bărbaţi, cu mai bine de 11 mii de proceduri făcute la nivelul anului 2014, cu o creştere de 76% din 2006, arată datele International Society of Hair Restoration Surgery. Însă efectele benefice nu sunt încă atât de popularizate.
Revenind la studiul JAMA, 122 de persoane au fost rugate să privească 13 fotografii dintre care 7 ale unor bărbaţi care au trecut prin implant de păr, atât înainte de procedură, cât şi după, în 2 etape distincte. Participanţii la studiu au fost rugaţi să acorde, de la 0 la 100 puncte pentru atractivitate, vârstă şi gradul de succes, pentru fiecare fotografie privită.

Implantul de par, Gandul - LookClinicÎn linii mari, rezultatele studiului, pe o scara de la 0 la 100, au fost peste 50 de puncte, de la toţi cei 122 de observatori, indicând o schimbare în bine a aspectului, pornind de la vârstă, atractivitate şi grad de succes. Rezultatele arată că participanţii la studiu au considerat că pacienţii observaţi au, în medie, cu 3,6 ani mai puţin, gradul de atractivitate s-a situat la 58 de puncte, iar cel de succes la 57.
Concluzii şi importanţă: bărbaţii sunt percepuţi ca fiind mai tineri şi mai atractivi de către privitorii ocazionali după ce au trecut prin procedura unui implant de păr. A fost dovedit că aceste aspecte au un rol esenţial în dinamica de la locul de muncă şi succesul social.