Dacă v-ați întrebat ce poate face diferența majoră între intervenție complet reușită și una în care foliculii transplantați se răresc, este important să știți că procedura are un rol definitoriu. Atât cum se face, ci și cine o face.
Recomandarea medicilor noștri este ca oricare ar fi procedura aleasă – cea manuală de extragere sau cea electrică pentru zone întregi – , importantă este realizarea de către un specialist care să poată evalua în permanență evoluția intervenției, să aibă sub control în termeni de expertiză dacă recoltarea foliculilor și implantarea lor – în timpul procedurii – se face în parametrii indicați.
Odată stabilită importanța specialistului în execuție, trebuie să știți că pentru rezultatele așteptate, permanente care să elimine necesitatea unei intervenții ulterioare, procedura de extragere manuală a câte unui folicul pe rând este cea indicată de specialiștii noștri.
Este drept că timpul de intervenție este mai lung, extragerea și implantarea făcându-se manual, însă atenția acordată fiecărui folicul transplantat de către medicul specialist este o confirmare a faptului că procedura este îndeplinită cu grijă, pentru rezultatele permanente promise, fir cu fir.
Și, esențial: asigură controlul complet al adâncimii, direcției și unghiului de plasare a fiecărei grefe. Astfel, asigură rezultate 100% naturale, viabilitate maximă și faptul ca părul implantat va crește pe toată durata vieții și nu va cădea.

Choi Implanter Pen procedure

Procedura FUE (follicular unit extraction) sau procedura manuală pe care am menționat-o mai devreme implică extragerea unitară a foliculilor de păr din zona donatoare, în special din părțile laterale și ceafă, și apoi implantarea cu dispozitivul Choi Implanter Pen în zonele afectate.

Cum este realizată procedura FUE?

În timpul procedurii, foliculi individuali – 1 -4 fire – sunt relocați sub anestezie. Procedura de extragere implică folosirea unui micro instrument de până la 1 mm în diametru pentru a transplanta foliculii.
Medicul folosește acest act microchirurgical și face puncții în zonele selectate de pe scalp pentru a lua grefele. Controlul asupra direcției și adâncimii sunt definitorii pentru aspectul natural al podoabei capilare post – procedură. De aceea este atât de importantă procedura FUE, pentru modul în care părul va crește după intervenție.

Cât durează procedura?

Intervenția prin medtoda FUE poate fi realizată ori într-o singură sesiune, ori în altele mai scurte. Timpul de execuție poate fi de 3 sau 4 ori mai îndelungat decât cel al recoltării electrice, pe porțiuni mai mari – acea strip surgery, dar nu va lăsa semne evidente și cicatrici mari.

Dr. Panagiotis Vogiatzis – manager Look Clinic

“Transplantul de păr se realizează cu anestezie locală și nu este necesară internarea în clinică, este ca o vizită la stomatolog, dar care durează puțin mai mult, în jur de 6 ore, pentru că rădăcinile care se extrag din zonele sănătoase sunt implantate fir cu fir. Intervenția o face un dermatolog și un chirurg plastician. Folosim cea mai avansată tehnică FUE de înlocuire a părului pierdut, folosită în prezent în întreaga lume.” – Dr. Panagiotis Vogiatzis, dermatolog și director medical Look Clinic.

Spre exemplu, o sesiune mica de intervenție de 200 de grefe, poate dura în jur de 2 ore. O procedură complex de 2500 – 3000 de grefe poate să se întindă și pe două zile, pentru că fiecare folicul, așa cum mai mai precizat este recoltat și implantat manual.

Cât durează recuperarea?

Spre deosebire de recoltarea pe fâșii, procedura de transplant folicul cu folicul nu implică zone mari de transplantare și de aici și cicatrici reduse. Nu există incizii liniare, deci riscul de cicatrici persistente este minor. Cicatricile post-procedura FUE sunt mici puncte, aproape invizibile cu ochiul liber. Timpul estimat pentru recuperare este de mai puțin de 7 zile.

Cât durează rezultatele?

Medicii noștri garantează rezultate permanente pentru procedura FUE. La câteva săptămâni de la transplat, după urmarea indicațiilor de specialitate post-intervenție, părul implantat va crește fortifiat și sănătos.