Părerea mea e că se vorbește prea puțin despre această problemă a bărbaților la modul serios. Da, e funny să citești pe internet articole despre cei mai sexy actori cu chelie, sau celebrele studii făcute de americani care prezintă avantajele bărbatului rămas fără păr la 35 de ani: că e mai viril, că e mai sexy, că are o viață sexuală mai bună, și tot așa.

Realitatea e cu totul alta, din păcate. Nu spun că nu sunt și bărbați care nu se acceptă cu chelie și nu se simt bine așa, dar pentru cei mai mulți căderea părului înseamnă frustrare, complex, depresie, chiar dacă nu recunosc și nu vorbesc deschis aproape niciodată despre lucrul acesta. Statistic vorbind, doi din trei bărbați chelesc până la vârsta de 60 de ani, iar cauza este genetică în aproape 90 la sută din cazuri!

Există pe piață tot felul de tratamente în sensul aceasta: de la șampoane create special împotriva căderii părului la bărbați și până la cocktailuri injectabile care pot repara câte puțin din efectele alopeciei, dar trebuie intervenit din timp. M-am documentat și am văzut că vânzările la aceste produse sunt în creștere în ultimii ani, dar stând de vorbă cu medicii am aflat că majoritatea bărbaților fug de tratamentele pe timp îndelungat ce prespun vizite la medic, la farmacie sau ritualuri ce trebuie respectate săptămânal. Astfel că, cei mai mulți renunță după primele săptămâni.

Am căutat una dintre cele mai sigure și rapide soluții pentru alopecie și-am ajuns la TRANSPLANTUL DE PĂR. Știu că sperie, sună costisitor, dar nu e chiar așa. Există și în România clinici foarte bune, cu medici specializați care fac transplant de păr de ani de zile. Vă explic imediat și ce presupune această procedură.

“Medartclinic technique este metoda internațională cea mai evoluată de transplant de păr și este practicată în România, doar în clinica noastră”Dr. Panagiotis Vogiatzis, dermatolog și director medical Medartclinic

Prima întrebare e cea legată de durere. Doare? Lasă cicatrici? Nu doare, nu lasă cicatrici și, domnilor, nu se folosește bisturiul! Prima veste bună! Plecați acasă imediat după interveție și după o zi, două, vă puteți întoarce la programul obișnuit.

“Transplantul de păr se realizează cu anestezie locală și nu este necesară internarea în clinică, este ca o vizită la stomatolog, dar care durează puțin mai mult, în jur de 6 ore, pentru că rădăcinile care se extrag din zonele sănătoase sunt implantate fir cu fir. Intervenția o face un dermatolog și un chirurg plastician. Folosim cea mai avansată tehnică FUE de înlocuire a părului pierdut, folosită în prezent în întreaga lume.”Dr. Panagiotis Vogiatzis, dermatolog și director medical Medartclinic

Vreau să specific că este ideal ca pacientul să aibă păr suficient pe porțiunile de unde se va efectua prelevarea, pentru a putea acoperi zonele cu probleme. La bărbați calviția începe adesea prin rărirea și apoi căderea părului în partea din față iar în această fază este foarte ușor să se intervină pentru o corecție.

“Firul de păr se exportă așadar unul câte unul cu ajutorul unor micro-instrumente chirurgicale mai mici de un milimetru în diamertu. Nici vorbă de crestarea scalpului, așa cum se întâmpla în cazul tehnologiilor mai vechi. Acest instrument pe care-l folosim denumit IMPLANTER poziționează firul de păr la o adâncime corespunzătoare astfel încât părul să pară 100% natural.”Dr. Panagiotis Vogiatzis

Ca să vă dați seama ce înseamnă în imagini transplantul de păr vă arăt câteva fotografii ÎNAINTE ȘI DUPĂ realizate la clinica din București.


“Rădăcinile care se implantează nu mai cad niciodată. Timp de trei, patru luni firul de păr implantat cade, crește, după jumătate de an este deja regenerat și arată foarte bine.”Dr. Panagiotis Vogiatzis

Tratamentul de după implant nu presupune nimic special. E recomandat un șampon ușor, fără parabeni și fără alte substanțe tari, de regulă cel pentru copii.

“Rezultatul final se vede după 9 luni de zile, este pentru toată viața și le dăm și garanție în scris pacienților.”Dr. Panagiotis Vogiatzis

Și pentru că în România încă se mai pune problema calității serviciilor medicale, indiferent de specializare, vreau să respect ce v-am promis atunci când am primit cadou blogul: aleg să vorbesc despre clinici care au rezultate, despre medici cu experiență care fac performanță. MEDARTCLINIC se ocupă de 10 ani cu cercetarea, diagnosticarea și tratamentul alopeciei și până acum a tratat mai mult de 15 mii de persoane. Medicii de aici au făcut sute de transplanturi de păr în Paris, Londra, Geneva, Atena, Berlin, etc.

N-am uitat de prețuri. Aviz doamnelor care vor să-l ajute pe Moș Crăciun anul acesta! Nu e obligatoriu ? Costul unei astfel de intervenții variază între 2500 și 3000 de euro, în funcție de suprafața pe care se intervine.

1.750 grefe = 4.250 fire de par/2.450 Euro

AM ȘI O SURPRIZĂ PENTRU VOI! Eu mai puțin, Dr. Panagiotis Vogiatzis mai mult! 20 la sută reducere pentru orice intervenție programată până la finalul lunii decembrie. Sunați, faceți programare și spuneți numele de cod: www.lorenaburlacu.ro!

Multumesc, Dr. Panagiotis Vogiatzis! Mult succes în tot ceea ce faceți!

Preluat de pe site-ul lorenaburlacu.ro