Implantul de par este cea mai frecventa interventie estetica la care apeleaza barbatii.

De cativa ani, interesul barbatilor romani este in continua crestere pentru aceasta interventie, datorita pretului accesibil si a rezultatelor garantate pentru toata viata.

Cauzele alopeciei sunt in cele mai multe dintre cazuri genetice, iar primele manifestari apar adesea dupa adolescenta. Alte cauze ale caderii parului sunt legate de stres, alimentatie necorespunzatoare sau tulburari hormonale. Odata instalata alopecia, singura varianta de tratament este implantul.

Statistic vorbind, 2 din 3 barbati chelesc pana la varsta de 60 ani, la nivel global, iar la peste 90% din cazuri cauza este genetica.

Vestea buna e ca implantul de par poate fi realizat si in Romania. Una dintre modalitatile de implantare se numeste F.U.E (Extractia de Unitati Foliculare) si este una folosita la nivel european. Metoda F.U.E presupune o recoltare si implantare fir cu fir a unitatilor foliculare.

 

„Concret, interventia consta in extragerea manuala a foliculilor de par, unul cate unul, din zona donatoare, folosindu-se implanter-ul. Acesta este un instrument chirurgical de unica folosinta, cu diametrul mai mic de 1 milimetru. Apoi, foliculii de par sunt implantati direct in regiunea cu probleme. Fiecare folicul este asezat intr-o anumita directie, unghi si adancime, cu ajutorul implanter-ului, o unealta patentata. Rezultatele sunt pentru toata viata. Parul implantat continua sa creasca pe toata durata vietii persoanei respective”, a explicat dr. Panaiotis Voiatzis, medic dermatolog, director medical Lookclinic.

 

Implantul de par se realizeaza cu anestezie locala si nu este necesara internarea in clinica. Dupa interventie, pacientul isi poate relua activitatile zilnice.

Dupa realizarea implantului, este indicata folosirea unui sampon cat mai usor, de genul celor pentru copii.

Rezultatul final se vede dupa 9-12 luni de la realizarea implantului.

Pretul pentru o zona medie este de 2.550 EURO/4.250 fire de par.

Articol preluat de pe site-ul Ziare.com