1. În prima etapă a alopeciei, golfurile frontale frontale devin goale.
  2. În timpul celei de-a doua etape, calviție de tip II, golfurile continua adâncirea către zona superioară. Tot în această etapă, golfurile se pot uni în zona fontanelelor.
  3. Apoi, fenomenul se intensifică: zonele golfurilor devin din ce în ce mai mari, părul din spate al capului poate să înceapă să dispară, provocând crearea unui blocaj posterior. Astfel, subiectul își poate inspecta calviția doar în fața oglinzii
  4. Pentru calviția de tip IV, există o adâncire a golurilor frontal-temporale, precum și o ușurare a zonei toupee și a vortexului.
  5. Etapa V are aceleași semne ca faza anterioară, cu două zone alopectice anterioare și posterioare care tind să se unească.
  6. Următoarea etapă, deci cea de-a șasea, corespunde sapării posterioare a vortexului (tonsura).
  7. Evoluția calviției la bărbați se termină cu o alopecie masivă: sunt vizibile numai coroanele joase ale părului pe temple și gâtul gâtului.

Diferența dintre metoda DHI și celelalte tehnici de transplant de păr FUT ( transplantul de unități foliculare), FUE (extragerea unității foliculare) sau IFA (implantare foliculară cu Artas sau aspirarea sistemelor de extragere a unităților foliculare, cum ar fi Safer sau Neograft) sunt adesea populare, deși se concentrează în principal pe faza de extracție în detrimentul implantării.

Implantarea este de fapt, etapa esențială care determină reușita intervenției.

Despre avantajul metodei aplicate de specialiștii DHI la Lookclinic Hair Implant București am mai scris și în articolul: Transplantul de păr. La ce rezultate să mă aștept